Helyi közélet

2018.10.19. 19:48

Bölcs és mégis jókedvű társaság a miskolci Gárdonyiban

Miskolc - Életre szóló barátságok születtek a hejőcsabai nyugdíjas közösségben.

Miskolc - Életre szóló barátságok születtek a hejőcsabai nyugdíjas közösségben.

Szerda délután éppen egy jó hangulatú bográcsozásba csöppentünk a Gárdonyi Géza Művelődési Ház kertjében, ahol a helyi nyugdíjasklub találkozott.

– A hejőcsabai idősekből álló 30 fős társaság valódi színfoltja, és ünnepi műsoraikkal igazi támaszai a művelődési háznak. A hölgyek gyakran lepik meg csütörtök délutáni alkalmaikon a csoport tagjait házi süteményeikkel. Lelkesen cserélgetik receptjeiket, verselgetnek, emlékeket idéznek, sokat kirándulnak – tudtuk meg dr. Kiss Ákosné Gonda Erika intézményvezetőtől.

Családias közösség

– Korábban fellépéseket is vállalt és több díjat nyert a Gárdonyi Nyugdíjas Egyesület tízfős énekkara, de sokan már nyolcvan év fölött vannak, ezért mostanra inkább csak maguk között dalolnak. Azért szeretem őket, mert nagyon jókedvű, bölcs emberek, akik mindenben segítik egymást. Rengeteget számít, hogy a klub révén van motivációjuk kimozdulni otthonról – osztotta meg.

Segítik egymást

A klub jelenlegi vezetőjét is megkérdeztük, hogyan látja a társaságot.

– A helyi ifjúsági egyesület ötlete volt, hogy össze kellene gyűjteni az időseket is a környéken. Sajnos egyre kevesebben vagyunk, de a családias közösség magja máig él, életre szóló barátságok születtek. Nem olyan régen eltörtem a kezem, ezért most gipszben vagyok, és egy klubtársam kísért el a baleseti sebészetre – mesélte hálásan Stefán Istvánné.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában