Helyi közélet

2018.10.19. 20:34

A primák között a Miskolci Nemzeti Színház művészei

Budapest, Miskolc - Junior Prima díjat kapott Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház művésze.

Budapest, Miskolc - Junior Prima díjat kapott Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház művésze.

Öt fiatal művész, köztük négy színész és egy színész-koreográfus-rendező vehette át az idei Junior Prima díjakat színház- és filmművészet kategóriában.

Büszke a miskolci színészségére

Egyikük, a Vígszínházban dolgozó Zoltán Áron a miskolci színházban volt gyakorlatos színész, az egyetem elvégzése után.

Simon Zoltán ma is ennek a társulatnak a tagja: 2012-ben diplomázott a színművészeti egyetemen, majd ide szerződött. Lapunk legutóbb arról is kérdezte: mi teljesült a saját sorsával kapcsolatos elképzeléseiből azóta?

– Nagy lendülettel vágtam neki ennek a kalandnak. Arra gondoltam, Miskolc ugródeszka lehet a számomra. Ez mára megváltozott bennem: olyan színházként tekintek a miskolci Nemzetire, mint ahová nagyon jó tartozni. Egyre nagyobb megtiszteltetés, ha az ember egy ilyen társulatnak lehet a tagja – és egy ilyen városban, ilyen közönségnek játszhat. Ebből a szempontból szinte mindegy is, mennyire találtam meg a számításaimat, azokon is túl hogyan alakult az életem, mert az a fontos, hogy büszke vagyok, ­amiért miskolci színész vagyok. És bízom benne, sok jó ­dolog vár még itt rám.

Simon Zoltán fontos darabokban játszik: októberben mutatták be közreműködésével az Édes Anna és a Három nővér című előadásokat.

ÉM


A játékról

Tóparton, kastélykertben, vízesés tövében – többek között ilyen helyszíneket választottak életük egyik legboldogabb napjának megörökítéseként az ifjú párok. Ezeket a fotókat olvasóink is megtekinthetik, mi több, szavazhatnak is a kedvencekre a Borsod Online esküvői fotópályázatán. Hogy mi lehet a története egyik-másik különleges helyszínen készült képnek? Sorozatunkban erre keressük a választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában