Helyi közélet

2018.10.11. 09:11

A Miskolci régiségvásár - Gyűjtőparadicsom

Miskolc - A régió egyik legrégebbi és legnagyobb régiségvására a miskolci.

Miskolc - A régió egyik legrégebbi és legnagyobb régiségvására a miskolci.

Régiségvásárok: kellő türelemmel értékes antik tárgyakra is rábukkanhatnak itt a gyűjtők, akiket szenvedélyükről kérdeztünk.

Mindig eljövök

– Vonzódom valamiért a régi dolgokhoz, különösen a könyvekhez, szobrokhoz, érmekhez, amiket féltve őrzök otthon, ezért ha tehetem, mindig eljövök. A szüleimtől is örököltem sok mindent. Mivel falun nőttem föl, vannak szép asztalterítőim, falvédőim. Nekem az tetszik a régiségvásárban, hogy vissza­idézi a múltat, amire nosztalgiával gondolok – osztotta meg velünk Patik Tiborné.

– A feleségem szomorúságára gyűjtögető ember vagyok. Családi házban élünk, de a lakásból már kiszorultam, így a garázsban és a fészerben tárolom az újonnan beszerzett régiségeket. Rengeteg porcelán, óra, könyv és még gyalu is maradt rám a nagyszüleimtől, talán innen ered ez a szenvedély. Minden hónapban eljövök és általában megtalálom a számításomat. A Zsarnai Piacra és az ónodi vásárra is járok, de itt különösen jó a hangulat – lelkesedett Szatmári János.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában