Helyi közélet

2018.10.17. 18:56

A közönség ízvilágára bízták rá a döntést Tállyán

Tállya - A Tállyáért Egyesület második alkalommal tartotta meg a tokaj-hegyaljai településen a Barbecue (BBQ) Fesztivált.

Tállya - A Tállyáért Egyesület második alkalommal tartotta meg a tokaj-hegyaljai településen a Barbecue (BBQ) Fesztivált.

A rendezvény keretén belül borok megmérettetésére is sor került az országra kiterjedő, Egerben indult Magyar Bor Ünnepe elnevezésű programsorozat kapcsán.

Tíz tételből

Marton Rebeka, a Tállyáért Egyesület alelnöke és Domján Emese borszakértő arról adott tájékoztatást, hogy a verseny a furmintokra fókuszált a Tokaji Történelmi Borvidéken, ám szakemberek csak részben ítélkeztek, a nevezésre beérkezett nedűk közül ők választották ki azt a tíz tételt, amelyeket azután már a borkedvelő, amatőr közönség ízvilágára bíztak. A kóstolók nem tudhatták, mely pincészetek borait tartalmazzák a fekete zsákocskákba rejtett palackok, nem láthatták a címkéket, évjáratokat, de még a dugókat sem. Egy dolguk volt csupán, eldönteni azt, hogy melyik bor a legízletesebb számukra. Az eredményt szombaton este, gasztronómiában jártas, televíziós személyiségek jelenlétében hirdették ki, és mint az kiderült, a Közönségdíjat – azonos szavazati eredmény alapján – a Szalóczi Pincészet és a Kardos Pincészet tudhatja magáénak.

ÉM-SFL


[related-post post_id="4019592"]

[related-post post_id="4017639"]

[related-post post_id="4012297"]

[related-post post_id="4011693"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában