Helyi közélet

2018.09.27. 11:31

Tovább tart a miskolci Y-híd ügye

Miskolc - Legalább négy évet még várni kell a miskolci Y-híd megépülésére, derült ki a Nemzeti Infrastrukturális Fejlesztő Zrt. tájékoztatásából.

Miskolc - Legalább négy évet még várni kell a miskolci Y-híd megépülésére, derült ki a Nemzeti Infrastrukturális Fejlesztő Zrt. tájékoztatásából.

Nyáron azt az információt kaptuk a miskolci önkormányzat sajtóosztályától, hogy az Y-hídnak 2020 decemberéig kell elkészülnie. A projekt megvalósítója a Nemzeti Infrastrukturális Fejlesztő (NIF) Zrt., amely a helyi önkormányzattal együttműködésben végzi majd a kivitelezést. A NIF Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint a megvalósítás 2022-ig tart, de egyelőre csak az előkészítésre írtak alá szerződést.

Folyamatban az előkészítés

– Magyarország kormánya egyetértett a miskolci tehermentesítő út I. (Vörösmarty utca) és II. ütemének („Y-híd”) megvalósításának szükségességével, egyben felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy 2018. IV. negyedévi határidővel gondoskodjon a beruházás kapcsán az országban tervezett rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásáról, és azok 2022-ig történő megvalósításáról – tudtuk meg Kiss Boglárkától, a NIF Zrt. megbízott kommunikációs igazgatójától.

Még nem véglegesítették

– A hatályos kormányhatározatokban a projekt „Miskolci Intermodális Csomóponthoz (IMCS) kapcsolódó Y-híd és 3. számú főút új belterületi tehermentesítő szakasz megvalósításának előkészítése” címmel szerepel. A NIF Zrt. jelenleg az előkészítési feladatra rendelkezik aláírt szerződéssel. Az intermodális csomópont (a Tiszai pályaudvarnál épülne – a szerk.) és a kapcsolódó kivitelezési feladatok esetében az önkormányzattal együttműködve történik meg a műszaki tartalom véglegesítése – jelezte a kommunikációs igazgató.

DA


[related-post post_id="3954111"]

[related-post post_id="3939935"]

[related-post post_id="3848115"]

[related-post post_id="3839562"]

[related-post post_id="3768055"]

[related-post post_id="3751282"]

[related-post post_id="3703071"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában