Helyi közélet

2018.09.14. 16:35

Érdemes lesz rápörögni a következő bulikra: Jay Lumen, Pengető by Grabovsky és a Leliwa Dixieland Band

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és régiónkban? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Miskolc - Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és régiónkban? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

2018. szeptember 14., péntek

18.30 Jay Lumen – Jameson CineFest ClubFest@Helynekem

Az utolsó nyári, teraszozós rendezvény lesz, este pedig már a klasszikus őszi clubhangulattal megy tovább a Helynekem, a vendég pedig nem más, mint Jay Lumen.

„Jay Lumen az az ember, aki végre megcsinálta” – mondják sokan. Ez nem is véletlen, hiszen talán ő az első és jelenleg egyetlen olyan magyar DJ, aki igényes underground elektronikus zenével igazán nagy sikert tudott elérni.

2018. szeptember 15., szombat

10.00 Pengető by Grabovsky utcazene fesztivál Miskolc főutcáján

Sétálj egyet a belvárosban, mert idén első alkalommal a Grabovsky Coworking iroda a Jameson Cinefest Nemzetközi Filmfesztivállal együttműködve egynapos utcazene fesztivált rendez.

Több mint 10 zenekar a főutca 5 különböző pontján fogja pengetni a húrokat reggel 10-től este 10-ig.

15.30 II. Miskolci Dixie és Jazz Fesztivál a miskolci Szinva teraszon

15.30 Jazz Inside Miskolc 16.30 Leliwa Dixieland Band (Tarnow) 17.30 Molnár Dixieland Band.

A szegedi Molnár Dixieland Band Magyarország legrégebben fennálló, legismertebb és legelismertebb, nem Budapesthez kötődő jazz-formációja. A zenekar 1964-ben alakult egyetemistákból, amatőr zenészekből. A közönség gyorsan a szívébe fogadta az együttest, de nem kellett sokat várni a hivatalos elismerésekre sem: a korszak legnagyobb hazai könnyűzenei seregszemléjén, a salgótarjáni Jazz- és Tánczenekarok Fesztiválján 1966-ban, ‚67-ben és ‚69-ben egy ezüst- és két aranydiplomát nyert. Ezt követően és ennek köszönhetően a Magyar Rádió felvételeket készített a Molnár Dixieland Banddel. A rádiófelvétel is egy sorozat kezdetének bizonyult: az azóta eltelt négy évtizedben a zenekar több mint 50 száma hallható a Rádió különböző műsoraiban. A Rádióhoz a Magyar Televízió is csatlakozott: több műsort készített az együttessel. Legnagyobb önálló műsoruk a Dixie-Mix, amely egy 11 számot magában foglaló, 40 perces moziklip. Itthon, 1964 óta az egész országot bejárták. Különféle jazzfesztiválokon, klubokban, egyetemeken, kultúrházakban léptek, lépnek fel, évi 50-100 alkalommal.

21.00 15. Jameson Cinefest Napszállta afterparti Dj Astroval a Jameson Lounge sátorban

2018. szeptember 16., vasárnap

19.00 II. Miskolci Dixie és Jazz Fesztivál a miskolci Népkerti Vigadóban

19.00 Hot Jazz Band 20.00 Miskolc Dixieland Band. Vendég Szulák Andrea

A Hot Jazz Band az 1990-es évek második felében egyedüli magyar jazz-zenekarként négy nemzetközi versenyt nyert Franciaországban. Az amerikai sikerek sem maradtak el a zenekar életéből. A jazz szülőhazájában hat ízben jártak. A kaliforniai Sacramentoban, a világ legnagyobb szabású jazztalálkozóján kétszer voltak a fesztivál legnépszerűbb zenekara. 2015-ben páratlanul sikeres, külföldön is nagyra értékelt művészi munkájuk elismeréseként a hazai jazz-zene­karok közül elsőként kapták meg a Kossuth-díjat.

A Miskolc Dixieland Band 1990-ben alakult zenekar, amely a városi és országos fellépéseken kívül rendszeresen megfordul külföldön is. Évente mintegy hatvan koncertet adnak. A zenekar vezetője a klarinétos Balla Miklós, tagjai: Bundzik István (zongora), Gazdus István (bendzsó, gitár), Kacsenyák Gábor (dob),

Négyesi Dániel (harsona), Szeghő Zsolt (bőgő).

ÉM


Programajánló

Szeptember 14., péntek

14:00 – Miskolci Galéria. „Anima Verité” animációs workshop a Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció mesterszak elsőéves hallgatói részvételével és Csáki László animációs filmrendező vezetésével. Az érdekelődők betekintést nyerhetnek a műhelymunkába.

15:00 – Miskolci Galéria Alkotóháza. Felvételi előkészítő kezdődik azoknak a középiskolásoknak, illetve felvétel előtt állóknak, akik képző- vagy iparművészeti, illetve építész szakokra jelentkeznek.

17:00 – Művészetek Háza, Miskolc. A 15. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Film­fesztivál megnyitóünnepsége. Nyitófilm: A nyugodt Nap éve, rendezte: Krzysztof Zanussi) (zártkörű).

18:00 – Avasi református templom, Miskolc. Concerto, Sztahura Ágnes orgonaművész és Szurasenkó Dániel magyar rekorder közreműködésével. Műsoron: Bach és Vivaldi versenyművei. Konferál és költeményeket szaval: dr. Jacsó Pál.

18:00 – Feledy-ház, Múzsák Kertje, Miskolc, Deák tér 3. Egy disznótor pontos leírása. Soóky László történetét elmeséli: Lajos András színművész.

20:00 – Szinva terasz, Miskolc. Reel Rock 12 – a Jameson CineFest programja. Szabadtéri vetítés. Ülőalkalmatosságot hozzon magával!

Szeptember 15., szombat

09:00 – Mindszenti Szent Péter és Pál Apostol Római Katolikus Templom, Miskolc. Belvárosi templomok építész szemmel címmel indul túra a megyeszékhelyen. A résztvevők felkeresik a Miskolc-Avasi Református Templomot, a Miskolc-Belvárosi (Kossuth u) Református Templomot, a Miskolci Nagyboldogasszony Minorita templomot, a Miskolci Szentháromság Magyar Ortodox templomot, a Miskolci Deszkatemplomot, a Miskolc-Belvárosi Nagyboldogasszony Görögkatolikus Székesegyházat, és a Miskolc-Felsővárosi Református Templomot. Mindenütt építészek mutatják be az adott épületet.

09:00 – Miskolci Galéria. „Anima Verité” animációs workshop a Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció mesterszak elsőéves hallgatói részvételével és Csáki László animációs filmrendező vezetésével. Az érdekelődők betekintést nyerhetnek a műhelymunkába.

10:00 – Miskolc belvárosa. Pengető by Grabovsky. Utca­zenei fesztivál, öt belvárosi helyszínen, a Déryné utcától a Rákóczi utcáig.

12:00 – Bodrogközi Múzeumporta, Cigánd, Fő utca 14. XIII. Bélesfesztivál.

13:00 – Lévay József Muzeális Könyvtár, Miskolc, Mindszent tér 2. Kulturális Örökség Napjai. Az országos programsorozat keretében szeptember 15-én, szombaton az érdeklődők épületvezetésen és könyvtárlátogatáson vehetnek részt a Mindszent tér 2. szám alatt található egykori Doleschall-házban és a Lévay József Muzeális Könyvtárban. Az épületvezetések időpontjai: 13, 14, 15 óra.

16:00 – Miskolc, Erzsébet tér. Bemutatkozik a Miskolci Gasztroklaszter (és barátai). A helyi ízeket népszerűsítő rendezvény a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódik.

17:00 – Miskolci Galéria. Kiss Melinda DLA, a Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció Szak vezetőjének előadása és vetítése az animáció szak oktatási programjáról, felvételi követelményekről, prezentáció a feladatokra készült hallgatói vizsga és diplomafilmekből. Az előadás után kötetlen beszélgetés.

Szeptember 16., vasárnap

08:00 – Miskolc. Európai Mobilitási Hét. Bükki kerékpáros teljesítménytúra. Előnevezés: [email protected].

12:00 – Miskolc, Erzsébet tér. Bemutatkozik a Miskolci Gasztroklaszter (és barátai). A helyi ízeket népszerűsítő rendezvény a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódik.

Szeptember 18., kedd

19:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Mizrab. A Jameson CineFest rendezvénye.

Szeptember 20., csütörtök

17:00 – Weidlich udvar, Miskolc, Széchenyi 19. Újra kinyitja kapuit az Apolló! A Weidlich udvar egyik pincehelyiségében nyílt meg Miskolc első mozija 1911-ben. A Jameson CineFest és a Jó a Jókain! közös szervezése nyomán szeptember 20-án este 17 órától újra kinyitja egy estére kapuit. Az eseményen régi filmfelvételeket láthat a közönség, majd Béres Beáta varázsolja elénk a Miskolc első mozijának múltját, rengeteg érdekességgel fűszerezve.

Szeptember 21., péntek

16:00 – Miskolci Galéria, Miskolc, Rákóczi utca 2. Szigorúan ellenőrzött nyomatok. A magyar sokszorosított grafika 1945–1961 között. A kiállítást megnyitja: Mélyi József művészettörténész.

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Nagyszínház.

Kálmán Imre–Julius Brammer–Alfred Grünwald: A cirkuszhercegnő. Rendező: Szabó Máté. Bemutató elő­adás.

22:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Péterfy Bori & Love Band. Koncert.

Szeptember 22., szombat

09:00 – Derkovits Művelődési Központ, Tiszaújváros, Széchenyi út 2. Manézs Színházi Szemle. A Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület, a tiszaújvárosi Derkovits Művelődési Központ és a Magyar Szín-Játékos Szövetség Lengyel Pál emléke előtt tisztelegve ötödik alkalommal hirdeti meg tiszaújvárosi minősítő találkozóját nem hivatásos színházak, színházi műhelyek és színjátszó csoportok számára.

20:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Slam Poetry Miskolc. Verseny, az idei Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódóan.

Szeptember 23., vasárnap

09:00 – Derkovits Művelődési Központ, Tiszaújváros, Széchenyi út 2. Manézs Színházi Szemle.

Szeptember 25., kedd

18:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Galéria. Dr. Reine­cker Szandra „A nő ezer arca” című kiállításának megnyitója.

Szeptember 26., szerda

17:00 – Lévay József Református Gimnázium, Miskolc. Utazók klubja. Délvidék kincsei. Előadó: Simon Sándor. A „Jedlik Ányos” TIT szervezésében.

18:00 – Zenepalota, Miskolc. Amerikából jöttem… – Belvárosi Zenés Esték. Közreműködik: Hsin-Ni Liu – zongora, Stephanie Matthews – hegedű, Reenat Pinchas – cselló. Műsoron: J. Brahms: G-dúr szonáta op.78, S. Rachmaninov: g-moll szonáta op.22, F. Mendelssohn: d-moll zongora­trió op.49

Szeptember 28., péntek

17:30 – Sajóvámosi Kossuth Közösségi Ház, Kossuth tér 1/A. Könyvbemutató és beszélgetés Szeifert Natáliával, Az altató szerekről című kötet szerzőjével.

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. William Shakespeare–Enyedi Éva: Lear. Rendező: Keszég László. Bemutató előadás.

20:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Dumaszínház. A civilizáció visszavág. Puzsér Róbert egész estés műsora.

Szeptember 29., szombat

15:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház. Békés Pál–Várkonyi Mátyás: Félőlény. Zenés előadás. Rendező: Harangi Mária. Bemutató.

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. Musical és Miskolc. Gálaest Miskolc és környéke tehetségeiért.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában