Helyi közélet

2018.09.10. 14:16

A méhnyakrák megelőzéséért tekertek Miskolcon

Miskolc - Szoknyás, kerékpáros felvonulást tartottak a Nő A Siker Alapítvány szervezésében. A szűrések fontosságára hívták fel a figyelmet.­­­

Miskolc - Szoknyás, kerékpáros felvonulást tartottak a Nő A Siker Alapítvány szervezésében. A szűrések fontosságára hívták fel a figyelmet.­­­

A HPV vírus és a méh­nyakrák veszélyére hívta fel a figyelmet az a szoknyás, kerékpáros felvonulás, melyet szombat délután rendeztek Miskolc belvárosában.

Szeretnénk elérni, hogy minél többen figyeljenek oda magukra.” Benedek Csilla

A résztvevők a Tudomány és Technika Háza elől tekertek el közösen a Városház térig, ahol a program köszöntőkkel folytatódott. Előbb Seres Ildikó, a rendezvény házigazdája mondott köszönetet a megjelenteknek, majd dr. Nagy Gábor, a megyei kórház osztályvezető főorvosa tartott előadást a szűrés fontosságáról és az újonnan bevezetett oltóanyagról.

Felhívni a figyelmet

Benedek Csilla, az Érted és veled vagyunk Alapítvány alapítója az Északnak elmondta, évek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szűrés fontosságára.

– Abban bízom, hogy az üzenetünk eljutott a résztvevőkhöz, illetve azokhoz is, akik érdeklődőként jelentek meg a rendezvényünkön. Szeretnénk elérni, hogy minél többen figyeljenek oda magukra, illetve figyeljünk oda egymásra is, ebben a betegségben ugyanis ma már nem lenne szabad meghalnia hazánkban egy nőnek sem – hangsúlyozta a főszervező.

Csöbör Katalin, a rendezvény fővédnöke hozzátette, országgyűlési képviselőként és a Nő A Siker Alapítvány alapítójaként is támogat minden olyan rendezvényt, ami az egészségtudatosságra hívja fel a figyelmet.

– Fontos, hogy a méhnyakrák elleni védőoltás, sok országgal ellentétben, nálunk ingyenesen elérhető, így minden fiatal lányt és szüleit is arra biztatok, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen az egészségünknél nincsen fontosabb! – tette hozzá.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3978792"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában