Helyi közélet

2018.08.06. 16:57

Meghívásos páros teniszversennyel ünnepelnek Miskolcon

Miskolc - Kádár Endre közelgő 80. születésnapját a miskolci teniszbarátok meghívásos sorsolásos páros versennyel ünneplik.

Miskolc - Kádár Endre közelgő 80. születésnapját a miskolci teniszbarátok meghívásos sorsolásos páros versennyel ünneplik.

Időpontja: augusztus 26., 9 óra, majd 14 órakor közös köszöntés.

Az egykori diósgyőri teniszező hosszú utat járt be az országszerte ismert Diósgyőri Teniszklubból indulva. A DVTK NB I-es férficsapatának tagjaként az 1957–58-as években 4. helyezést ért el. Az országos csapatbajnokságon sok élvonalbeli magyar teniszezőt legyőzött. Éveken keresztül a legjobb tíz magyar teniszező egyike és a magyar ranglistán 6. helyezettje két éven keresztül. Több első osztályú verseny győztese, sokszoros vidékbajnok egyesben, férfi párosban és vegyes párosban. Később a szenior teniszben folytatta, négyszer vegyespárosban Európa-bajnok. Az egyéni ranglistán 7., 10., férfi párosban 5. vegyespárosban 3. helyen volt a világranglistán. Sopotban többször nyert, de Opatijából, Cerviából szintén győzelemmel tért haza, sőt Franciaországból, Svájcból és Hollandiából is eredményesen szerepelt, Palma de Mallorcán pedig egy első kategóriás versenyen, párosban első helyezést ért el. Két évig volt vendégjátékosa egy német csapatnak. Magyar bajnokságot kilencvenötször nyert nemzetközi, nemzeti, szabadtéri és fedett pályás viadalokon. Jelenleg a magyar nemzetközi szenior verseny örökranglistáján a 3. helyen szerepel. Eredményei alapján a mai napig a vidéki Magyarország és Miskolc város legeredményesebb férfi teniszezője. Miskolcon tíz esztendőn át vezette a megyei szövetséget és alapító tagja a Szent Ferenc Kórház teniszklubjának.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában