Helyi közélet

2018.08.09. 18:33

Megajándékozták a „Barátság fájával” Szentistvánbaksa nyugalmazott polgármesterét

Szentistvánbaksa - Kilencvenedik születés­napja alkalmából köszöntötték Szent­istvánbaksa nyugalmazott polgármesterét.

Szentistvánbaksa - Kilencvenedik születés­napja alkalmából köszöntötték Szent­istvánbaksa nyugalmazott polgármesterét.

Polgármester kollégák, család­tagok, barátok köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából Hornyák Sándort, Szentistvánbaksa nyugalmazott polgármesterét szombat délután.

A jeles évfordulón Koncz Ferenc országgyűlési képviselő adta át az ünnepeltnek azt az Emléklapot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök küldött és amelyben tiszteletét fejezi ki a szép kort megért Hornyák Sándor felé.

Együtt emlékeztek

A programon egykori kollégák mondtak köszöntőt, anekdotáztak és emlékeztettek arra, hogy Hornyák Sándor három önkormányzati cikluson volt a település első embere, az ő küzdelmének köszönhető, hogy megépült egy aszfaltút Szentistvánbaksa és Megyaszó között. A kis abaúji község ekkor kapcsolódott be Zemplén harangodi pátriájának „vérkeringésébe”, ekkor szövődtek napjainkig tartó barátságok.

Nem véletlenül kapott a születésnapon olyan ajándékot, ami erre a munkájára emlékezteti az ünneplőt, nevezetesen a „Barátság fája” című alkotást, amelynek részletei Gesztely, Megyaszó, Sóstófalva, Újcsanálos és természetesen Szentistvánbaksa, valamint Abaúj és Zemplén térséghez tartozó jellegzetességeit ábrázolja.

Hornyák Sándor munkásságáért 2013-ban kapta meg a „Magyar Arany Érdemkereszt” kitüntetést.

ÉM-SFL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában