Helyi közélet

2018.08.16. 16:43

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és régiónkban?

Miskolc - Érdemes lesz rápörögni az elkövetkező bulikra.

Miskolc - Érdemes lesz rápörögni az elkövetkező bulikra.

2018. augusztus 17., péntek

14.00 Summmer Session with Dj Atti a miskolci Collins Clubban

17 órától happy hours

Egy fergeteges bulival, a nyár legjobb zenéivel várják a táncos lábúakat.

18.30 Helynekem Terasz Klub

Dave wincent, Zemar Kambas, Shywer

2018. augusztus 19., vasárnap

Az V. Edelényi Nap programja

17.00 Lilla és a Napoleon Boulevard együttes koncertje Edelényben, a művelődési ház melletti téren

A Napoleon Boulevard 1985-ben a Solaris együttes akkori tagjaiból alakult meg, Vincze Lillával kiegészülve. Az első dalok megszületése idején még a Solaris is létezett; fellépésein a Napoleon Boulevard néven volt az előzenekar, majd Lilla lement, a többiek átöltöztek, és Solaris néven folytatták. 1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. Nyáron a Napoleon Boulevard elindult az I. Interpop Fesztiválon, ahol az Ugye, eljönnek ma a repülők” (hivatalos címe: Kérlek, ne félj) első díjat és közönségdíjat nyert. Szeptemberre elkészültek az első nagylemez felvételei, az újságokban elindult nyilvános polémia miatt azonban, amely megkérdőjelezte a zenekar szándékait „a repülők eljövetelével” kapcsolatban, az album egy ideig nem jelenhetett meg. A vita egészen 1987 tavaszáig folyt. Akkor végre eldőlt, hogy a zenekar nem akar bombázást. A Napoleon Boulevard I. napok alatt arany­lemez lett, összesen 150 ezer példányban fogyott el.

19.00 A P. Mobil együttes koncertje Edelényben,a művelődési ház melletti téren.

A P. Mobil magyar hard rock együttes. Története során számtalan tagcserén és névváltásokon ment keresztül, lemezei pedig különféle okok miatt késlekedtek, de az együttes az 1970–1980-as években a magyar könnyű­zenei élet egyik meghatározójává vált. Schuster Lóránt – aki mindvégig megtestesítette a P. Mobil szellemiségét –

1973 áprilisában rövid közleményben tudatta az Esti Hírlapban, hogy a Gesarol együttes május 1-től P. Mobil néven lép fel.

2018. augusztus 20., hétfő

20.30 Demjén Rózsi koncertje Miskolcon, a Szent István téren

A miskolci születésű Demjén Ferenc (idén kapta meg a várostól a díszpolgári címet) 1970-ben találkozott Bergendy Istvánnal, aki meghívta saját együttesébe. Szövegíróként a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált, amelyet további slágerek követtek. 1976. november 6-án az együttes egy hároméves exkluzív szerződést írt alá a Magyar Hanglemezgyártó Vállalattal, melynek értelmében három év alatt három lemezüket megjelentetik, ezért cserébe lojalitást vár el a cég. Erdős Péter még aznap közölte, hogy szerinte Rózsi el van nyomva a zenekarban, ezért azt javasolta, hogy az együttes következő lemeze Demjén Ferenc szólólemez legyen. 1977-ben Demjén Ferenc – mivel szerinte a zenekarban már túlságosan keveredtek a műfajok és nem tudtak újat hozni, valamint ő nem tudott fejlődni abban a formában – kilépett a zenekarból.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában