Helyi közélet

2018.07.18. 14:08

Megkezdődött Imolán a templom felújítása

Imola - Pályázati forrásból 40 millió forintot fordíthatnak a református templom rekonstruk­ciójára.

Imola - Pályázati forrásból 40 millió forintot fordíthatnak a református templom rekonstruk­ciójára.

Megkezdődött az imolai templom felújítása. A helyi református egyházközség a Vidékfejlesztési Program keretében elnyert közel 40 millió forintos támogatásból tudja megvalósítani a beruházást. A munkálatokkal kapcsolatban Szűcs Hajnalka református lelkész megjegyezte: a kivitelező kicseréli a tetőhéjazatot, valamint a harangtorony héjazatot is. Az elnyert támogatási összegből a vakolást, a lemezelést, a festést és a nyílászárók cseréjét is megvalósítják a nyári és a kora őszi időszakban. A mostani rekonstrukció már elodázhatatlan volt, ugyanis a templom anyagai teljesen elértek, de a felújítást követően ismét nyugodt szívvel tudják majd fogadni a híveket.

Hamarosan az Imola-patak mederrendezése is elindul.” Osváth Katalin

Az imolai református templom késő barokk stílusban, 1785-ben épült. Festett famennyezete és karzatai rögtön ezután készültek el, amit azóta is féltve őriz az egyházközösség.

Fontos a településnek

– A falu egyik központi helyének számít a református templom, ezért a lakosság és a közösségünk számára rendkívül fontos a közelmúltban megkezdett munka – tette hozzá érdeklődésünkre Osváth Katalin, Imola polgármestere. – Az önkormányzat és az egyház kapcsolata rendkívül szoros, több közös rendezvényt tartunk évente. A parókia udvarán kiállításokat szoktunk szervezni, a templom pedig koncerteknek is otthont ad. Ezért is fontos, hogy a több évszázados épület állagát megóvjuk, amit ez a projekt lehetővé tesz.

Újabb fejlesztések

Osváth Katalin az egyéb fejlesztésekkel kapcsolatban kiemelte: a faluban nem csupán a templom újul meg, hamarosan az Imola-patak mederrendezése is elindul és egy térségi turisztikai programnak köszönhetően illatportával és rekreációs parkkal is gazdagodik a település.

ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában