Helyi közélet

2018.05.09. 12:24

Hírek360.hu: egyetemisták között mutatkoznak be Miskolcon

Miskolc - Csütörtökön mutatkozik be a Hírek360.hu stábja a Miskolci Egyetemi Napokon.

Miskolc - Csütörtökön mutatkozik be a Hírek360.hu stábja a Miskolci Egyetemi Napokon.

Az ország első, 360 fokos videós híradásokat készítő portálja, a Hírek360.hu – Nyíregyháza és Debrecen után – Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén látványos akcióval mutatkozik be. Május 10-én, csütörtökön az Egyetemvárosba látogat a portál stábja, hogy a Miskolci Egyetemi Napokhoz csatlakozzon. A Selmeci Diákhagyományok ápolásában és a diákrektor-választásban csak rövid időre zavarják meg az egyetemistákat, akiket közös éneklésre és táncra invitálnak a szervezők.

Énekkel és tánccal

A Rockwell Klub előtti területen, 16:00 és 16:30 között a 4-Dance Club varázslatos táncosai készülnek az alapállapotuknál még jobban elbűvölni az egyetemistákat és a Hírek360.hu nézőit. A MEN nagyszínpadja és a klub közötti területen látványos koreográfiával készülnek a fiatalok, amit énekléssel kísérnek – remélhetőleg minél több becsatlakozó hallgatóval.

A legszebb, hogy ezzel nem ér véget a bemutatkozó, 30 percbe sok minden belefér. Az Amatőr Zenekarok Versenyén 2. helyezett Before the Last veszi át a hangulatkeltést, és néhány számukkal tovább táncoltatják a várható sokaságot.

Míg szólnak a reggae-vel átitatott, ugrálós muzsikák a színpadról, a 4-Dance Club táncosai nagy fináléra készülnek: ha már a Hírek360.hu bemutatkozása zajlik, a fiatalok a Rockwell előtt formációba állnak és felülnézetből kiírják a portál nevét.

Zárásként 100 darab héliumos, egyébként környezetbarát (!) lufit egyszerre engednek az égbe a résztvevők, ami megint csak igen látványosnak ígérkezik.

Élő bejelentkezések

A bemutatkozó akcióról természetesen panorámafelvételeket készít a portál stábja, melyet később a hirek360.hu oldalon lehet megtekinteni. Ugyanakkor, akik élőben nem tudnak jelen lenni, de az aktualitásnak élnek, a Borsod Online, az Észak-Magyarország és a Hírek360 Facebook-oldalán élő bejelentkezésen keresztül követhetik az eseményeket.

Egyedülálló vállalkozásba kezdett 2017-ben az Észak-Magyarországot is kiadó Inform Média Lapkiadó Kft. A különleges projekt ráadásul nem akármilyen támogatással valósult meg. A világszerte ismert keresőóriás, a Google, azon belül is a médiavállalkozások digitalizációját elősegítő alapja, a Google Digital News Initiative (DNI) Fund támogatta a lapkiadót abban, hogy Magyarországon elsőként hozzon létre 360 fokos videókat készítő helyi hírportált.

Első és egyetlen

Az európai szerkesztőségeknek, médiavállalkozásoknak kiírt pályázaton a Hírek360 volt az eddigi első és egyetlen, amely méltónak találtatott a Google DNI Fund „large project”, azaz nagy volumenű pályázat kategóriában a támogatásra. A projektet 2016 novemberében közel 900 európai pályázat közül választották be a győztes 124 közé, ebből a Hírek360-nal együtt akkor négy magyar nyertes volt.

A tavaly szeptember óta közel 400, különböző témájú 360 fokos videót forgató Hírek360 csapata számára az egyik biztos bázis Miskolc, ezért is tartották fontosnak, hogy a Miskolci Egyetemi Napokhoz csatlakozva egy különleges produkció létrejöttének támogatásával azoknak is bemutatkozzanak, akik eddig esetleg nem hallottak róluk, vagy a Hirek360.hu-ról.


[related-post post_id="3853091"]

[related-post post_id="3836744"]

[related-post post_id="3827492"]

[related-post post_id="3816138"]

[related-post post_id="3815003"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában