Helyi közélet

2018.05.25. 15:17

Hangfoglaló a Miskolci Galériában

Miskolc - Mindenki megszólaltathatja a különböző hangszereket.

Miskolc - Mindenki megszólaltathatja a különböző hangszereket.

Közel 150 hangszert próbálhatnak ki azok, akik május 29. és június 2. között a Miskolci Galériába látogatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott interaktív hangszerkiállítás következő helyszíne lesz. Itt alakítják ki ugyanis azt az interaktív játszóteret, ahol hét hangszercsoport – gitár, basszusgitár, ütősök, billentyűsök, elektronikus zene, világ- és népzenei hangszerek, illetve hangosítási technikák – eszközeivel ismerkedhet meg a közönség. A közel négyszáz négyzetméteres tárlat különböző állomásain profi zenészek és oktatók fogadják majd a látogatókat.

Ezreket várnak

Országos programsorozatról van szó, eddig mindenhol minimum 2000, de akadt olyan település is, ahol 4000 érdeklődőt vonzott az esemény.

Az első találkozót 2017-ben tartották a fővárosban, azóta már 16 megyeszékhely lakói láthatták, hallhatták, kipróbálhatták a kiállított hangszereket. Miskolc a 19. helyszíne a „hangszert a kézbe” című megmozdulásnak. A szervezők abban bíznak, a borsodi megyeszékhelyen is sikerül feledhetetlen élményt okozni a vállalkozó kedvű és kíváncsi zenerajongóknak.

Csoportos hangtúrák

– Reggel fél kilenctől várjuk majd a látogatókat és diákokat. A szervezett iskolai csoportoknak több mint húsz, különböző, rendhagyó énekórai foglalkozást kínálunk. Az este hatig nyitva tartó, ingyenes kiállítás mindenki előtt nyitott, tapasztalat, hogy nemcsak iskolások, de fiatal és kevésbé fiatal felnőttek is látogatják – írja Andrásik Remó, az esemény főszervezője, a HANOSZ főtitkára a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Iskolai tanárok, tanítók, óvodapedagógusok, intézményvezetők a szervezett látogatások időzítéséhez az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek: Borsos Mária, email: [email protected], tel.: +36706374201.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában