Helyi közélet

2018.05.27. 13:13

Év végéig biztos, hogy működik a söröző a Szent István téren

Miskolc - Még nem tudni, mikor kezdődik a beruházás a Szent István téren.

Miskolc - Még nem tudni, mikor kezdődik a beruházás a Szent István téren.

Az idén még biztosan kinyit a miskolci Szent István téren működő Grizzly söröző – mondta lapunknak Sashalmi József tulajdonos. Azért kérdeztük, mert a Facebookon terjed a hír, hogy hamarosan bezár, hiszen indul a beruházás: irodaház-komplexumot tervez a területre a Hell cégcsoport.

Sashalmi Józseftől megtudtuk, ő is hallja a szóbeszédet, de cáfolni tudja. Hangsúlyozta, nagyon korrekt szerződést kötöttek a céggel mint a terület tulajdonosával, és abban az év vége szerepel.

Azt más forrásból tudjuk (ezt Sashami József nem erősítette meg), hogy akár tovább is csúszhat az építkezés kezdete, hiszen még csak most kezdődnek az építkezést megelőző régészeti feltárások.

A tervezett beruházásról kérdeztük a Hellt is, a miskolci önkormányzatot is, de csak az utóbbi helyről érkezett (igaz, rövidke) válasz: „a városháza és a Hell Energy a főtérrel és a főtérhez illeszkedő, azzal határos Avalon Business Center építéséről közös sajtótájékoztatót tart majd egy közeli időpontban”.

A városházi válasz is utal rá: a területre tervezett beruházás kettős. Egyrészt egy irodaépület épülne a Grizzly és az Erzsébet fürdő melletti parkoló területén, másrészt pedig megépülne a Szent István téren Miskolc főtere, ami már nagyon régi (több évtizedes) adóssága a városnak. Sok terv és elképzelés született már, a legutóbbiról annyit tudunk, hogy egy helyen kibontanák a Szinvát, és valami módon kapcsolatba kerülne a tér az út túloldalán kezdődő történelmi Avassal.

Szálloda lett volna

Az Avalon Business Center lenne a főtér „térfala.” Az sem új keletű dolog, hogy erre a területre épületet terveznek. Tizenkét éve (2006-ban) még úgy volt, szálloda épül oda, akkor még az Ikeron Zrt.-é volt a terület, ők még a 90-es években vették meg az ingatlant. A szállodát egy budapesti építész iroda tervezte, monumentális, 158 szobás épület lett volna. A tervek azonban felháborodást keltettek a miskolciakban, ez is és a gazdasági válság is közrejátszott abban, hogy a szálloda végül nem épült meg.

Közel tíz év múlva, 2015-ben már arról számolt be lapunk, hogy az Ikeron eladta a területet a Hell cégcsoportnak. Őket többször kérdeztük az évek során, hogy mi a céljuk az ingatlannal, ám nem tudtunk meg konkrétumot egészen mostanáig: irodaépületet építenének. (Az egy külön történet lehet, hogy a környéken élők most sem lelkesednek százszázalékosan a beruházás miatt.)

ÉM-HM


[related-post post_id="3851560"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában