Helyi közélet

2018.04.13. 18:57

Segítettek a baptisták Csenyétén

Csenyéte - Csenyétén osztott adományt­­­ a Baptista Szeretetszolgálat­­­.

Csenyéte - Csenyétén osztott adományt­­­ a Baptista Szeretetszolgálat­­­.

A borsodi kistelepülésen folytatták a legszegényebb néprétegek támogatása érdekében végzett tevékenységüket a Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatóságának munkatársai.

Két autóval

A Baptista Szeretetszolgálat adományozási igazgatóságának munkatársai április 10-én, kedden két teherjárművel érkeztek a faluba, ahol gyorsan összegyűlt a lakosság, hogy sorban álljon az adományért. Ahogy teltek az órák, jóval több mint ötszázan mehettek haza a segélycsomaggal, azaz többen, mint ahányan a faluban laknak. Vélhetően híre ment a környéken is annak, hogy támogatás érkezett Csenyétére.

A csomagokba háromféle készétel – babgulyás, mexikói chilis bab és töltött káposzta – konzerv, valamint kukoricakonzerv, tésztaszósz, pudingpor, száraztészta, tea, a kisgyerekeseknek bébiétel és tápszer került. A lakosság ruhaneműt, és a kisgyerekes családok gyermekjátékot is kaptak. A segélyszervezet munkatársai aztán egy újabb helyszín felé indultak, hogy igyekezzenek enyhíteni a rászorultság mértékén.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában