Helyi közélet

2018.03.20. 18:03

Kézműves Kupa: picassói körmök, párizsi kontyok Miskolcon

Miskolc - Március 25-én lesz a BOKIK szépészeti szakmák idei versenye, a Kézműves Kupa.

Miskolc - Március 25-én lesz a BOKIK szépészeti szakmák idei versenye, a Kézműves Kupa.

Kétszáz versenyzőt várnak a szervezők a BOKIK által szervezett idei Kézműves Kupára, hangzott el az rendezvény sajtótájékoztatóján hétfőn. A szépészeti szakmák idei versenyének a Generali Aréna ad otthont március 25-én, Miskolcon.

Az utánpótlásért

„Ez az ország legnagyobb olyan versenye, amelyen fodrászok, kozmetikusok, műkörömépítők és műkörömdíszítők mérik össze tudásukat. Büszkék vagyunk arra, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara már évek óta gazdája ennek a programnak, és arra is, hogy ez az országosan elismert szakmai megmérettetés az utánpótlás-nevelés meghatározó eleme” – mondta Bihall Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke.

A sajtótájékoztatón Kovács Attila, a BOKIK kézműves alelnöke arról beszélt, hogy a mai korban, amikor az informatika, a digitalizáció áll a világ középpontjában, fontos, hogy ráirányítsuk a figyelmet a kézműves szakmák fontosságára. A szépészet egy speciális terület, amely komoly kreativitást, kézügyességet, tudást igényel. A versenyzők keze alól kikerülő frizurák, sminkek, műkörmök pedig igazi „költemények”, műremekek.

Huszonnégy kategóriában

Madarász István, a Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő- és építő Bajnokság, a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és Lapis Imre Emlékverseny főszervezője ismertette az idei versenyprogramot. Elmondta: 24 kategóriában méri össze tudását március 25-én a mintegy 200 nevező. A zsűri tagjai az ország különböző részeiből érkező neves szakemberek, nemzetközi és magyar bajnokok. Miskolcon köszönthetjük ezen a vasárnapon a fodrász szakma két kiválóságát, Hajas László mesterfodrászt, valamint Kökény Ferenc Aranykoszorús fodrászmestert is.

A tájékoztatón részletesen ismertették a versenyszámokat. Eszerint készülnek majd nappali-, alkalmi- és fantáziasminkek, a műkörömdíszítés egyik számában Picasso szín- és formavilága az ihlető, a fodrászok a „párizsi szerelem” inspirálta kontyot fésülnek majd, és csatára kelnek a borbélyok, valamint új kategóriaként a műszempilla-építők is megmutatják, mit tudnak.

- ÉM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában