Helyi közélet

2018.02.08. 16:53

Milliárdok Borsodba - Megyénkbe jutott a legtöbb fejlesztési pénz

Borsod-Abaúj-Zemplén - Több mint 62 milliárd forint értékben részesült megyénk az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Több mint 62 milliárd forint értékben részesült megyénk az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból.

Megyénk kapta a legtöbb fejlesztési forrást, többek között erről beszélt szerdai, miskolci sajtótájékoztatóján Schanda Tamás János, az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, Csöbör Katalin kormánypárti országgyűlési képviselő, valamint Hubay György, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje.

Elmondták azt is, a több mint 62 milliárd forint elsősorban az egészségügy, oktatás, szociális szféra, ifjúságügy, kultúra fejlesztését szolgálja majd.

Az államtitkár hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP kormány minden térségnek megadja a fejlődés lehetőségét. Kiemelte a kormány családbarát intézkedéseit, a nők munkaerőpiacra való visszatérését segítő programokat, valamint a közösségek támogatását.

Egészségügy és oktatás is

„A kormány minden térségnek megadja a fejlődés lehetőségét” – jelentette ki Schanda Tamás János, az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár szerdai, Miskolcon megtartott sajtótájékoztatóján. Elmondta azt is, a több mint 62 milliárd forint értékben elnyert pályázatokkal megyénkbe érkezik a legtöbb fejlesztési forrás. Ezek az egészségügy, oktatás, szociális szféra, ifjúságügy, kultúra fejlesztését szolgálják majd.

Csöbör Katalin kormánypárti országgyűlési képviselő is azt hangsúlyozta, hogy soha ennyi fejlesztési pénz nem érkezett megyénkbe, mint most. Megtudtuk, hogy választókörzetében 84 pályázat nyert ezen az operatív programon, ami 7,5 milliárd forint támogatást jelent. „Határozott célunk, hogy a legjobbak legyünk, nem akarunk különbözni a nyugati országrésztől. Nekünk Magyarország, Borsod, Miskolc a fontos” – fogalmazott.

Hubay György, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, aki Miskolc kettes körzetében indul, arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy ebbe a körzetbe 11 milliárd forint érkezett, amiből civilek, egyházak, oktatási intézmények részesülnek. Kiemelte továbbá azt is, hogy ifjúságvédelemre is jut forrás, csaknem 150 millió forintból valósul meg például az a programsorozat, amely pozitív jövőkép kialakításában segíti a fiatalokat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában