Helyi közélet

2018.02.24. 12:12

Megtaláltuk Tarján Kincsét

Tiszatarján - Tállai András ország­gyűlési képviselő avatta fel Tiszatarján húsfeldolgozóját.

Tiszatarján - Tállai András ország­gyűlési képviselő avatta fel Tiszatarján húsfeldolgozóját.

Bögre Lajosné, Tiszatarján polgármestere és Burainé Hajdu Éva, a település jegyzője olyan párost alkot, amelynek munkálkodását a környezet folyamatos fejlődése jelzi. Már jó néhány esztendő telt el azóta, amikor közmunka keretében meghonosították a településen az állattartást és a megtermelt húst az önkormányzati konyhán hasznosították.

Ez vezette arra a településvezetőket, hogy továbblépjenek. Erre a Belügyminisztérium start közfoglalkoztatási pilot programja teremtette meg az alapot.

Húsüzem, húsbolt

Bögre Lajosné polgármester elmondása szerint már régóta dédelgették azt a gondolatot, hogy Tiszatarján saját maga dolgozza fel a megtermelt húst és ezáltal nyújtson többletszolgáltatást is a településen és környékén élőknek.

Fotó: Kozma István

A programban elnyert 194 millió forintból építették meg azt a húsüzemet – a Tarján Kincsét, amelyet pénteken – többek között – Tállai András, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében avattak fel.

A húsüzemben 8 fő közfoglalkoztatott alkalmazását vállalták és a húsfeldolgozás és termékek készítésén túl bolt és mozgóárus is kapcsolódik a projekthez.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában