Helyi közélet

2017.12.10. 20:36

A Peterke bezárt, de nyílt egy nagyobb Kisgyőrben

Kisgyőr - Csaknem félszázan várakoztak már jóval nyitás előtt a kisgyőri Coop ABC bejáratánál kedd délelőtt.

Kisgyőr - Csaknem félszázan várakoztak már jóval nyitás előtt a kisgyőri Coop ABC bejáratánál kedd délelőtt.

Egészen pontosan az új Coopnál, mert a régit, a Peterkeként ismert boltot harminc év után bezárták. Az új üzlet azonban nagyobb, modernebb, szélesebb kínálattal várja a vásárlókat.

– A mini Coopként emlegetett régi üzletet nem lehetett már bővíteni, fejleszteni, modernizálni, ezért kerestünk új helyet a településen egy nagyobb áruháznak – mondta Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója. – A most megnyitott üzlet 600 négyzetméter, és a korábban kínált 1700 termék helyett 4000-féle áruval várjuk a vásárlókat.

A megnyitón a vezérigazgató elsőként a vásárlókat köszöntötte, kiemelve, ők a legfontosabbak számukra. De hangsúlyozta azt is, hogy mint korábban a Peterke, a mostani Coop is az önkormányzat és a kereskedelmi vállalat összefogásának köszönhetően jött létre. Hangsúlyozta, az Unió Coop Zrt. megígérte és tartja is ehhez magát, hogy nem hagyják el a falvakat, a városi üzleteik mellett a kisebb, vidéki boltjaikat is folyamatosan fejlesztik.

Többen dolgoznak

Kékedi László, Kisgyőr polgármestere is a Coop és az önkormányzat közötti együttműködést emelte ki megnyitó­beszédében. „Két és fél évvel ezelőtt megkeresett minket a cég a bővítés ötletével, és elkezdtünk a megoldáson dolgozni. Ennek köszönhetően ma egy 21. századi, minden igényt kielégítő üzlet nyílt meg. Fontos állomás ez a falu életében, az itt dolgozóknak, az önkormányzatnak és az idelátogatóknak is” – sorolta.

Míg a régi boltban kilencen dolgoztak, az új üzlet már 13 kistokajinak ad munkát.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában