Helyi közélet

2017.11.30. 09:14

Újra Nagy Decemberi Borárverés Miskolcon

Miskolc - Először próbálkoztak tavaly és nagy siker lett belőle! A miskolci Nagy Decemberi Borárverést most újra meghirdetik.

Miskolc - Először próbálkoztak tavaly és nagy siker lett belőle! A miskolci Nagy Decemberi Borárverést most újra meghirdetik.

Szívet melengető és izgalmas kezdeményezést hívott életre Demeter Ervin kormánymegbízott a B.-A.-Z. megyei kormányhivatal vezetője: írtuk 2016-ban. Akkor is december elején rendezték meg a Nagy Decemberi Borár­verést, mint most: az idén december 5. a kitűzött időpont, 16 óra.

Fotó: Ádám János

A színhely a B.-A.-Z. megyei Kormányhivatal nagyterme, Miskolcon a Csizmadia köz 1. szám alatt. Az árverés tavaly is és az idén is jótékonysági célokat szolgál. Ezen a borárverésen is különösen értékes borok kerülnek kalapács alá a kormánymegbízott személyes felajánlásaként, saját gyűjteményéből és támogatóktól. Most két új támogató is csatlakozott a mádiak csapatához: Hajdú László és dr. Barkóczi István. Mindketten utazásaik során gyűjtött különleges külföldi és hazai palackokat ajánlottak fel.

Szeretnénk, ha elterjedne ez az adományozási forma is." Pallagi Ferenc

Nem túlzás a „nagy” jelzővel illetni az árverést, hiszen több tucat tétel lesz, amelyek között valóban ritkaságok is kalapács alá kerülnek, ugyanúgy, mint a már nehezen megszerezhető érdekes tételek. Nemcsak azoknak érdemes eljönniük, akik mint gyűjtők vagy támogatni vágyók licitálnának egy-egy borra, hanem azoknak is, akik egyszerűen egy igazán különleges borral szeretnék emelni majd az ünnep fényét.

Fotó: Ádám János

Demeter Ervin így beszélt az ötletről, a rendezvényről: – Kettős céllal indítottam útjára ezt a borárverést tavaly. A legfontosabb az volt, hogy segíthessünk és jó helyen. Másodsorban pedig azt céloztuk meg, hogy a borkultúra nagyobb teret nyerjen a hétköznapjainkban és ünnepeinken is. Egy árverés érdekes, izgalmas és egyben ünnepi esemény is.

Nagyon szeretnénk, ha ez az árverés is olyan hagyományos eseménnyé válhatna, ahol a borbarátok találkozhatnak, és nem utolsósorban ritka és érdekes borokra tehetnek szert. Magam is bortermelő és gyűjtő lévén jól tudom, hogy minden ilyen esemény új híveket is szerezhet a borkultúra világának. És sohase feledjük, ilyen gazdag és sokszínű hazai borválaszték, mint hazánkban, szinte sehol nincs a világon.

A borárverést az idén is Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője – amúgy mádi polgár, bortermelő – vezeti majd.

Példaértékű munkát

– A Miskolc Autista Alapítványt szeretnénk támogatni az árverés bevételével – mondta Pallagi Ferenc. – Úgy gondoljuk, ezt a több mint húszéves miskolci alapítvány olyan példaértékű munkát végez, amely nemcsak önmagában méltó támogatásra, hanem mintául is szolgálhat a többi, elesetteket segítő társadalmi kezdeményezés számára.

Az, hogy egy ünnepi, de egyben izgalmas és jó hangulatú árverés lesz a forrása a támogatásnak, azért is lényeges, mert szeretnénk, ha elterjedne ez az adományozási forma is. A borkultúra és egy lassan romjaiból újjáépülő borvidék szeretete pedig segít abban nekünk, az árverés gazdáinak, hogy valóban élménnyé varázsoljuk minden résztvevő számára ezt a decemberi napot.

Az árverés délután négykor veszi kezdetét december 5-én. Aki licitálni szeretne, érkezzen hamarabb, és regisztráljon a regisztrációs pultnál – ez a feltétele a részvételnek.

- ÉM -


A Miskolci Autista Alapítványról

A Miskolci Autista Alapítványt 1992-ben a Miskolcon és környékén élő autista gyermekek szülei hívták életre, hogy a hiányos szociális ellátórendszerben sodródó autisták, autisztikus tünetű értelmi sérült gyermekek, fiatalok életvezetését elősegítse, esélyegyenlőségüket előmozdítsa. A cél egy olyan otthon létrehozása volt, mely élethosszig tartó, teljes körű ellátást, gondozást, fejlesztést, képzést és foglalkoztatást biztosít számukra. Az intézményt a Vargahegyen 1996-ban nyitották meg. A kezdetektől pályázati lehetőségek, magánszemélyek és vállalkozások adományai, szülői segítség, valamint rengeteg önkéntes munka révén több nagyszabású fejlesztést, bővítést hajtottak végre az otthonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában