Helyi közélet

2017.10.13. 16:45

„E-segítség” az igazán hatékony gyógyításban

Miskolc - A kormányhivatal segített, hogy gyorsan meglegyen az „e-személyi”.

Miskolc - A kormányhivatal segített, hogy gyorsan meglegyen az „e-személyi”.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) révén hatékonyabbá válik a gyógyító munka a hazai egészségügyi intézményekben. Az EESZT ugyanis egy modern informatikai környezet, amely összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással, és lehetőséget biztosít a betegekkel kapcsolatos – a gyógyítást segítő – információk átadására egymásnak.

Az EESZT szolgáltatásaihoz való csatlakozáshoz a hónap végéig valamennyi betegellátásban dolgozónak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie, ugyanis csak annak segítségével lehet az adatvédelemnek megfelelve belépni az információs rendszerbe. Hogy a megyei központi kórház valamennyi dolgozója idejében szert tegyen az e-személyi igazolványára, csütörtökön egy mobil kormányablak parkolt a a Csillagpont Kórház mellett, és egész nap fogadta az ügyfeleket.

Két nagy állami informatikai rendszer találkozott hatékonyan." Demeter Ervin

Mobil kormányablak

Demeter Ervin „két nagy állami informatikai rendszer hatékony találkozásának” nevezte a helyzetet és egyben bemutatta az ország eddig egyetlen mobil kormányablakát, amelyből – mint mondta – hamarosan lesz egy sajátja is Borsod-Abaúj-Zemplén megyének.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában