Helyi közélet

2017.09.09. 19:25

Önzetlen „Ezüst Szirmok”

Miskolc - A szirmabesenyői nyugdíjasok is átérzik a beteg gyerekek nehéz helyzetét.

Miskolc - A szirmabesenyői nyugdíjasok is átérzik a beteg gyerekek nehéz helyzetét.

Négy hatalmas csomaggal érkeztek tegnap szerkesztőségünkbe a szirmabesenyői Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület képviselői. Mint mondták, ők is szerettek volna hozzájárulni a kórházban tanuló gyerekek tanévkezdéséhez, ezért felhívásunkat látva gyűjtésbe kezdtek. A szirmabesenyői nyugdíjasok tavaly is nagy örömet szereztek a gyerekeknek, hiszen akkor szintén több jókora doboz adománnyal járultak hozzá a kis betegek zavartalan tanulásához.

Átérzik a gyerekek helyzetét

Elmesélték, volt, aki pénzt adott, és abból vásároltak színes és grafitceruzákat, tollakat, vízfestéket, gyurmát és egyéb tanszereket, de volt, aki otthon, az unokája szobájában nézett körül, és amire neki nem volt szüksége, azt ajánlotta fel a kórházi tagiskola számára. A nyugdíjasok hangsúlyozták, nagyon is átérzik a beteg gyermekek nehéz helyzetét, és jól tudják, hogy felüdülést jelent számukra, ha rajzolhatnak, festhetnek, könyveket olvashatnak, hiszen addig sem kell a betegségükre, a fájdalmas kezelésekre gondolniuk, és ilyenkor talán nem érzik olyan nagyon a család, az otthon hiányát sem.

Már szépen gyűlnek a tanszerek felhívásunknak köszönhetően. Sok olvasónk járult hozzá a kórházban tanuló gyerekek gondtalan tanévkezdéséhez. Az Észak-Magyarország és a Szuperinfó munkatársai is egy hatalmas dobozt töltöttek meg adománnyal a héten, hétfőn pedig a Miskolci Törvényszék dolgozóinak felajánlása érkezik szerkesztőségünkbe.

A hétvégén még várjuk a tanszereket. Címünk: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

- ÉM-HE -


[related-post post_id="3599347"]

[related-post post_id="3608701"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában