Helyi közélet

2017.08.16. 10:39

„Verseket írni nem ciki”

Szikszó - Irodalomkedvelő fiatalok alapítottak klubot a hónap elején Versmoly Klub néven.

Szikszó - Irodalomkedvelő fiatalok alapítottak klubot a hónap elején Versmoly Klub néven.

– Szikszón dolgoztam diákmunkában a könyvtárban, és Füzesséri József polgármester úr összehívott bennünket (azokat, akik ebben a programban dolgoztak) júliusban egy beszélgetésre, és természetesen szóba került az irodalom – mondta érdeklődésünkre Kovács Dorottya, aki Miskolcon tanul, ám Szikszón él. – Polgármester úr tudta, hogy írok verseket, érdeklődöm az irodalom világa iránt.

Kiderült: a városvezető lehetőséget adna Dorottyának arra, hogy létrehozzon egy klubot fiataloknak.

Az élete része lett

– A célom az a klubbal, hogy megmutassam a fiataloknak, verseket írni és olvasni nem ciki – jelentette ki a „versmoly”. – Az első találkozó meg is volt, augusztus 8-án megalakult a szikszói Versmoly Klub a helyi könyvtárban.

Közel 30-an vettek részt a rendezvényen, ám a 17 éves Kovács Dorottya bízik benne, hogy legközelebb többen is lesznek, és marad a lelkesedés.

– A klubalapítón elmeséltem, hogy én miként kötődöm az irodalomhoz, felolvastam az első versemet is, amit még kisiskolás koromban írtam – derült ki. – Sokan mondták nekem, hogy ne foglalkozzak ezzel, mert nincs hozzá tehetségem, ám néhány éve ismét elkezdtem verseket írni. Ennek kapcsán az interneten találtam rá a Gyermekvilág pályázatra. Beküldtem pár versemet az esélytelenek nyugalmával, aztán amikor már-már meg is feledkeztem minderről, jött egy értesítés, hogy várnak Budapestre eredményhirdetésre. Második lettem a Hasonlatok című versemmel. Az irodalom az életem része lett, örülök, hogy így alakult.

- ÉM-JLI -


Versrészlet

Kovács Dorottya: Hasonlatok (részlet)

Mint egy több százszor tárcsázott előfizető nélküli telefonhívás,

Mint az a bizonyos nem akart váratlan találkozás,

(...)

Mint a randi előtt kitört tűsarok,

Mint a jegygyűrű, amit a párod elhagyott.

Ilyen vagy te nekem.

Csupa „pozitív” dolog.

De ezek az élet velejárói,

amik nélkül valójában nem lehet élni.

Ahogy én sem tudok nélküled.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában