Helyi közélet

2017.08.20. 15:32

Szoboravatás, lezárult ásatás, Balassi Bálint Emlékkonferencia

Hidasnémeti, Mogyoróska, Regéc, Vizsoly - Kavalecz Lajos szobrának avatása, fedett tároló építés és szenzáció Regéc várában.

Hidasnémeti, Mogyoróska, Regéc, Vizsoly - Kavalecz Lajos szobrának avatása, fedett tároló építés és szenzáció Regéc várában.

Augusztus 20-án, délután 4 órakor kezdődik Hidasnémetiben az új kenyér és Szent István ünnepe a település református templomában. Az ünnepség keretében avatják fel Kavalecz Lajos Hitünk című szobrát a templomkertben.

A mogyoróskai önkormányzat mezőgazdasági gépek elhelyezésére alkalmas fedett tárolót épít a Start közmunkaprogram keretében.

Lezárult a 19 éve folyó régésztábor idei ásatása Regéc várában. Szenzációnak számítanak az alsó várban megtalált egykori, kőből faragott csigalépcső elemei, valamint a nyugati palota alatti pince bonyolult falszerkezete. A táborban budapesti és ráckevei diákok, hallgatók, pedagógusok és önkéntesek dolgoztak.

Balassi Bálint Emlékkonferenciát rendez a Vizsolyi Református Egyházközség augusztus 24-én a Mantskovit Bálint Könyvesházban. A nyitó áhítatot Kovács Zsolt Levente református lelkipásztor tartja. Ezt követően a vendégek szakmai előadásokat hallgathatnak meg.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában