Helyi közélet

2017.08.30. 14:43

Segítsünk együtt a kisbetegeknek!

Miskolc - Segítsünk a kórházi tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet!

Miskolc - Segítsünk a kórházi tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet!

Már érkeznek szerkesztőségünkbe a tanszerek és gyermekkönyvek, melyekkel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban működő iskola diákjait szeretnénk segíteni. A szeptember elseje az átlagos családokban sem könnyű, de még nehezebb ott, ahol beteg a gyermek, és a tanévet a kórházban kell kezdenie. Az Észak-Magyarország tavaly elhatározta, hogy a nagy sikerű karácsonyi „Segítünk” akciónk mintájára iskolakezdési „Segítünk” akciót indít. Ezt az idén szeretnénk folytatni, és hagyománnyá tenni. A kórházban tanuló gyerekek számára gyűjtünk ismét tanszereket és kézműves foglalkozásokhoz szükséges anyagokat, eszközöket, melyekre nagy szükségük lenne a hosszú kórházi kezelés alatt álló diákoknak.

A kórházi tagiskola örülne minden tanszernek (füzetek, ceruzák, tollak, vonalzók, radírok, ecsetek, faragók), valamint olyan eszközöknek, melyeket a manuális képességfejlesztő foglalkozásokon tudnak felhasználni (rajzlapok, színes papírok és kartonok, krepp-papír, papírragasztó, olló, színes ceruza, zsírkréta és vízfesték). A gyerekek bizonyára örülnének meséskönyveknek, a nagyobbak pedig regényeknek.

Adományaikat szeptember 10-éig várjuk szerkesztőségünkbe: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában