Helyi közélet

2017.08.08. 12:40

Avasi Bortanya - Feljelentést tettek a horogkereszt miatt

Miskolc - Július közepén még négy horogkereszt „díszítette” a Bortanyát.

Miskolc - Július közepén még négy horogkereszt „díszítette” a Bortanyát.

A miskolci önkormányzat feljelentést tett a Miskolci Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes, tettesek ellen önkényuralmi jelkép használata és rongálás miatt – közölte lapunkkal a közelmúltban Koczák Szilvia városházi szóvivő. Július közepén ugyanis kollégánk felfedezte, hogy a Bortanya falát több horogkereszt „díszíti”.

Friss festés

Az épületet a miskolci önkormányzat vásárolta meg két évvel ezelőtt azzal a céllal – indokolták akkor –, hogy a turisztikailag fontos ingatlanok visszakerüljenek a város tulajdonába. Mivel már a városé, így a hivatalnál érdeklődtünk, mikor távolítják el az önkény­uralmi jelképnek számító horogkereszteket. Választ akkor nem kaptunk, viszont pár napon belül friss festés nyomait láttuk az épületen, és ennek köszönhetően eltűntek a horogkeresztek. Mint kiderült, a tiltott önkény­uralmi jelképeket a város távolíttatta el a Bortanya épületéről.

ÉM-NSZR


[related-post post_id="3558999"]

[related-post post_id="3555077"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában