Helyi közélet

2017.07.11. 15:55

Jön! Miskolci Dixie és Jazz Fesztivál a Szinva-teraszon

Miskolc - Július 14-én és 15-én két estén át ingyenes koncertekkel várják a műfaj kedvelőit.

Miskolc - Július 14-én és 15-én két estén át ingyenes koncertekkel várják a műfaj kedvelőit.

A Miskolci Dixieland Band szervezésében a Szinva-teraszon rendezik meg július 14-én és 15-én este a Miskolci Dixie és Jazz Fesztivált, amely felidézi a legendás, diósgyőri várbeli dixielandfesztiválok hangulatát.

Stílusok széles tárháza

Mindkét napon – pénteken és szombaton – este 7 órakor kezdődik a koncertprogram, amelyben hazai és külföldi zenekarok sora lép fel. A koncertek teljesen ingyenesek, várják a jazz és a dixielandműfajok kedvelőit a Szinva-teraszra építendő színpadok elé.

Pénteken este 7 órától előbb a miskolci DT Band lép a színpadra. A DT Band két fantasztikus harsonás, Kai Winding és Jay Jay Johnson stílusát idézi. Az DT elnevezés a Double Trombone és a két harsonás, Molnár István és Négyesi Dániel becenevének rövidítése.

Este 7-től éjszakáig

Őket követi a fővárosból érkező Hot Club of Hungary formáció 8 órától. A Hot Club of Hungary a legendás Hot Club de France zenekar nyomdokain elindulva Magyarországon egyedülálló stílusban játssza az úgynevezett „manouche swing”-et. Repertoárjukban a swingkorszak nagy sztenderdjei és világslágerek éppúgy megtalálhatók, mint Django Reinhardt és Stepha­ne Grappelli, illetve követőik szerzeményei. A péntek este zárásaként 9 órától a Szlovákiából, Zólyomból érkező Dixie Chicks Dixieland Band kápráztatja el játékával a nagyérdeműt.

A szombati nyitókoncert, ugyancsak este 7-től, a kecskeméti Bohém Ragtime Bandé. Róluk fontos tudni, hogy a nyolc tagnak összesen húsz hangszere van, s ráadásul mindegyiken játszanak is. A játszott stílusok száma pedig a hangszerekével vetekszik. Koncertjeik a tízes-húszas-harmincas évek Amerikáját idézik, a zenén kívül mókával, bohémsággal. A régi magyar számok pedig a boldog békeidők Budapestjének hangulatát hozzák vissza. Őket követi 8-tól a Csehországot képviselő Pilsner Jazz Band egyenesen Pilsenből.

A fesztivál zárásaként lép színpadra a házigazda Miskolci Dixieland Band, hogy megkoronázza a kétnapos fesztivált.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában