Helyi közélet

2017.07.07. 07:34

Hol lesz majd Bud Spencer szobra?

Kazincbarcika - Nem ezt a mozdulatot képzelték el, új helyre van szükség.

Kazincbarcika - Nem ezt a mozdulatot képzelték el, új helyre van szükség.

Úgy tűnik, mégsem lesz Bud Spencer-szobor Kazincbarcikán. Sőt, könnyen lehet, hogy a megye is elveszíti a lehetőséget, hogy itt valósuljon meg az első egész alakos szobor az országban a világ kedvenc pofon­osztójáról.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Kazincbarcika jelezte, hogy helyet adna annak a szobornak, amelyet Tasnádi Szandra szobrászművész álmodott meg, és készít el kedvenc színészéről. Januárban még Szitka Péter, a város polgármestere azt mondta lapunknak: egyeztetett a művésznővel, a családdal, és keresik a megfelelő helyet az alkotásnak.

A napokban azonban a közösségi oldalon létrehozott Egymillióan Bud Spencer szobráért csoportban az terjedt el, hogy még sincs helye a szobornak, noha az alkotás folyamata már javában zajlik.

– Az az igazság, hogy szerződés nem köttetett a művésznő és a város között, de az alkotási folyamatot el kellett kezdeni, másként nem készülne el a szobor október 31-re, Bud Spencer születésnapjára. Már majdnem elkészült az agyagszobor, amikor Kazincbarcika mégis visszalépett, mondván, nem ezt a mozdulatot képzelték el – meséli Tasnádi Andrásné.

A 2,4 méter magas szobor a Terence Hill gyászbeszéde előtti tisztelet jeléül a vállán nyerget tartó, közeledő Bud Spencert ábrázolja. A művész álláspontja szerint ezt Kazincbarcikán pontosan tudták, hiszen készült előtanulmány és makett, amelyet a polgármester is tartott a kezében.

Mindenesetre elindult a helykeresés, ami nem egyszerű, hiszen nemcsak hely, hanem szponzor is kell az ügyhöz. Ugyanis bár Tasnádi Szandra ingyen készíti el a szobrot, de a bronzöntésnek, a szállításnak és a posztamens építésnek több mint hétmillió forintos költsége van.

Kerestük Szitka Pétert, Kazincbarcika polgármesterét is, aki azonban a héten szabadságát tölti, így a jövő héten tud az ügyben nyilatkozni.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában