Helyi közélet

2017.06.11. 11:28

Megvalósulnak az előremutató fejlesztések Vadnán

Vadna – Az elmúlt években önkormányzatunk célja, a legfontosabb szempont a fejlesztések során az élhetőbb, lakhatóbb településkép kialakítása volt – kezdte Bencze Péter, Vadna polgármestere.

Vadna – Az elmúlt években önkormányzatunk célja, a legfontosabb szempont a fejlesztések során az élhetőbb, lakhatóbb településkép kialakítása volt – kezdte Bencze Péter, Vadna polgármestere.

– Ennek jegyében számos korszerűsítés már megvalósult, és most két újabb pozitív elbírálásról is be tudok számolni. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósulhat két középületünk, a községháza és az óvoda energetikai korszerűsítése. Ebben benne van a külső hőszigetelés, illetve a teljes fűtésrendszer cseréje modern technikára.

Az biztos, hogy az óvodával fogunk kezdeni, szeretnénk, ha őszre befejeződnének a munkálatok, és akkor már teljesen „összkomfortos” lesz az intézmény. Jövő tavasszal pedig a községháza következne. Egyébként mindkét projekt teljes támogatottságú, azaz nem kell önrészt hozzátennie önkormányzatunknak.

Azt gondolom, hogy ez előremutató, hosszútávú fejlesztési terv, mert a rezsin tudunk spórolni, illetve a megtakarított pénzt más korszerűsítésekre tudjuk majd fordítani.

Évfordulót ünnepelnek

Az idei ünnepi év Vadna életében, hiszen 2017-ben van a falu alapításának 780 éves évfordulója.

– Természetesen számos rendezvény kapcsolódik ehhez a jeles dátumhoz, a szervező Göőz Pál Művelődési Ház munkatársai színes programokat állítottak össze – mondta Bencze Péter. – Március 15-én kezdtük a „sorozatot”, majd volt már Bán-völgye Borverseny három település részvételével, tavaszi színházlátogatás felnőttek részére, gyereknap sok-sok műsorral.

És a sor folytatódik, lesz kemence fesztiválunk, strandlátogatás, főzőfesztivál vetélkedőkkel és a „csúcspont” augusztus 5-én a Komoróczy Várnapok lesznek.

- ÉM-PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában