Helyi közélet

2017.05.17. 12:38

Fontos szakaszában a megyei területfejlesztés

Miskolc - A gazdaságfejlesztés az uniós ciklus fő iránya Borsod-Abaúj-Zemplénben is.

Miskolc - A gazdaságfejlesztés az uniós ciklus fő iránya Borsod-Abaúj-Zemplénben is.

„Lényeges, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal használjuk ki a megyében ebben az uniós fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló pályázati pénzeket, mert fontos, hogy olyan gazdasági–társadalmi folyamatok induljanak meg, hogy azok 2020 után is biztosítsák a stabil fejlődési pályát – fogalmazott Riz Gábor országgyűlési képviselő egy tegnapi sajtótájékoztatón.

Fontos az iparterületek, a turizmus, a közlekedés fejlesztése.- Török Dezső

Milliárdok jó kézben

Borsod-Abaúj-Zemplén megye fejlesztési biztosa a pályázati ciklus kezdete óta eltelt időt eredményesnek minősítette, mondván, a kormány célkitűzésével összhangban – amely szerint fő fejlesztési prioritás a gazdaság – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programra érkezett be a legtöbb támogatási kérelem. A szakpolitikus elmondta, hogy a GINOP-ra a megyében 1648 pályázat érkezett mintegy 162 milliárd forintnyi igénnyel. Ebből 386 esetben, összesen 40 milliárd forint értékben már szerződést is kötöttek, sőt 26 milliárd forintnyi kifizetés is megtörtént. „Ez azt jelenti, hogy záros határidőn belül kézzelfogható eredményei lesznek a projekteknek, jövőre pedig már a fejlődés is látható lesz” – hangsúlyozta Riz Gábor.

Hamarosan kézzelfogható eredménye lesz a programnak. Riz Gábor

Folyamatos az egyeztetés

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a megyei önkormányzat szakembergárdáján keresztül minden segítséget megadott és megad, hogy minél sikeresebbek és hatékonyabbak legyenek a pályázatok. Folyamatosan szerveznek egyeztetéseket a pályázati rendszer szereplőinek – a megyei kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a Széchenyi Programiroda – részvételével az érintett vállalkozók, vállalkozások, magánszemélyek, oktatási intézmények, önkormányzatok és civil szervezetek számára. Eddig 46 fórum segítségével mintegy 7500 ügyfelet értek el.

A megyei közgyűlés elnöke felidézte azt a feszített munkával teli két esztendőt, amely a program 2015-ös kezdete óta eltelt. Kiemelte, hogy komoly erők mozdultak meg például ipari parkok, iparterületek fejlesztése érdekében. Mint mondta, a turizmus, a települési infrastruktúra vagy a közlekedés fejlesztése is fontos területté vált a megyében.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában