Helyi közélet

2017.05.16. 13:16

Az élet forrása Gömörszőlősön és Miskolcon

Miskolc - 151 eseményt rendez az Ökológiai Intézet Alapítvány a támogatásból.

Miskolc - 151 eseményt rendez az Ökológiai Intézet Alapítvány a támogatásból.

Az élet forrása című pályázati projektjével 25 millió forintos uniós támogatást nyert a közelmúltban az Ökológiai Intézet Alapítvány, amelynek eredményeként Gömörszőlősön és Miskolcon 151 eseményt rendeznek meg, amelyen a tervek szerint összesen legalább ötezren vehetnek majd részt.

Az elsődleges cél a térség elöregedő falvainak lakói részére kulturális, szabadidős, hagyományőrző programok, a családok, közösségek közös tevékenykedését biztosító rendezvények szervezése. Az új közösségek létrejöttét elősegítő szabadidős programok megvalósítása, valamint az egészségmegőrzés, prevenció, önkéntesség is része lesz a komplex programnak, tájékoztatott F. Nagy Zsuzsanna az alapítvány részéről.

Beváltak és újak

Mind a gömöri, mind a miskolci színhelyeken a már bevált és jól ismert programokon túl, új tevékenységekbe is bekapcsolódhatnak a fenntartható életmód iránt érdeklődők. Így például Gömörben a nagyobb rendezvények mellett új színfolt lesz a gömöri családi napok és kirándulások eseménysorozata. Miskolcon folytatódnak a természetismereti táborok, ismét lehet jelentkezni a városi ökonapközikbe, kincskereső műhelymunkákra, és sokakat várnak az őszi mobilitási rendezvényekre is. Mindkét helyszínen érdemes a klubprogramokba becsatlakozni, hiszen eddig is sikeresek voltak az éltető élelmeket és feldolgozásukat bemutató főzőklubok, melyek most például kiegészülnek a tinikonyhaprogramokkal.

Ismét támogatást nyert a „Parasztwellness”, a vidéki élet munkáit gyakorlatban elsajátítható önkéntes program. Toborzóprogramokon kívül a jelentkezők számára lehetőséget biztosítanak az ön- és esélyegyenlőségi képzéseken való részvételre is.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában