Helyi közélet

2017.02.22. 07:37

Ki indul megyénkből az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért?

Miskolc, Tokaj - Elstartolt a pályázat az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért, év végéig lehet beadni a pályamunkákat.

Miskolc, Tokaj - Elstartolt a pályázat az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért, év végéig lehet beadni a pályamunkákat.

Hétfőtől nyújthatják be pályázatukat azok a magyarországi városok, amelyek szeretnék elnyerni az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet – jelentette be a Kultúráért Felelős Államtitkárság. A benyújtási határidő: december 20.

Megyénkből két város jelezte korábban, hogy indulna a címért: az egyik Miskolc, a másik pedig Tokaj. Éppen ezért megkerestük a megyeszékhely önkormányzatát, hogy hol tartanak a felkészülésben, de kedd estig nem kaptunk választ.

Posta György, Tokaj polgármestere azonban elmondta, az előkészületeket már elkezdték, megvan a részletes ütemtervük is. „Dolgozunk a pályázaton, hogy olyat tegyünk az asztalra, amivel a Tokaji borvidék felveheti a versenyt a megyei jogú városokkal” – fogalmazott a városvezető.

ÉM-NSZR


„Merész dolgokat kell csinálni, mert különben nincs értelme az életünknek”

Miskolc, Tokaj - Miért lehetne Tokaj Európa Kulturális Fővárosa? És Miskolc? ...És együtt? Interjú: Rudolf Mihály miskolci építésszel, a megyei építészkamara elnökével, Tokaj főépítészével.

Európa kulturális fővárosa: A jövőre vonatkozó elképzelések kellenek

Miskolc - Piskóti István szerint az Európa kulturális fővárosa pályázat és a cím, a hozzá társuló figyelem, elismertség még mindig nagy lehetőség arra, hogy egy város pozitívan megmutatkozzon a világ, s elsősorban Európa előtt. Interjú: dr. Piskóti Istvánnal, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet igazgatójával.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában