Helyi közélet

2017.02.23. 20:07

Várni

<em><strong>Tudom, hogy ellenzéki politikusok mostanában sűrűn emlegetik a magyar egészségügy helyzetét, de sajnos nemcsak ők, hanem szinte minden ismerősöm és rokonom elképesztő kórházi vagy rendelőintézetbeli történetekkel szomorít el. A legnépszerűbb közösségi oldalon is folyamatosak a saját tapasztalatokról szóló hozzászólások.</strong></em> <strong>Hegyi Erika írása.</strong>

Tudom, hogy ellenzéki politikusok mostanában sűrűn emlegetik a magyar egészségügy helyzetét, de sajnos nemcsak ők, hanem szinte minden ismerősöm és rokonom elképesztő kórházi vagy rendelőintézetbeli történetekkel szomorít el. A legnépszerűbb közösségi oldalon is folyamatosak a saját tapasztalatokról szóló hozzászólások. Hegyi Erika írása.

Aki beteg lesz, biztos, hogy nem foglalkozik azzal, éppen milyen színű párt van hatalmon. Csak szeretne legalább egy héten belül időpontot kapni a szükséges vizsgálatra, szeretné, ha a műtétjére nem kellene hosszú hónapokat várni, és közben tovább szenvedni. Szeretné, ha a komolyabb laboreredmények nem hosszú hetek múlva érkeznének meg a fővárosból, és továbbra sem érti, hogy amikor végre kiderül, milyen gyógyszerre van szüksége, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a korábbi OEP) miért csak 2-3 hónap múlva adja meg az engedélyt.

És a betegek azt is kérdik, hogy miért alapítványok, cégek biztosítják a kórházaknak a drága műszereket, és hogy miért nem jut elég pénz az egészségügyben dolgozók bérére, mert aki tehette, már rég külföldi kórházakba menekült.

És persze nem értik, hogy miért csak akkor kell az egészségügybe némi pénzt csepegtetni, amikor már nyilvánvaló, hogy óriási bajok vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában