Helyi közélet

2017.01.23. 07:52

Együtt a gyászban

<em>Szombat este több százan gyűltek össze a Szinyei Gimnázium előtt Budapesten, hogy csendben, gyertyagyújtással emlékezzenek az olaszországi autóbusz-baleset áldozataira és túlélőire. </em>Pap Gyula írása.

Szombat este több százan gyűltek össze a Szinyei Gimnázium előtt Budapesten, hogy csendben, gyertyagyújtással emlékezzenek az olaszországi autóbusz-baleset áldozataira és túlélőire. Pap Gyula írása.

Önzetlenül, minden fölösleges feltűnést kerülve próbáltak segíteni a bajba jutott honfitársainkon a helyszínen lévő önfeláldozó tornatanártól kezdve sok-sok jót akaró közreműködőkön keresztül azokig – köztük kolléganőnk –, akik a távolból, más eszközük nem lévén segítettek megosztani az általuk hasznosnak vélt, a bajba jutottaknak esetleg segítséget jelentő információkat.

Széles körű – félve írom le – civil összefogás bontakozott ki a tragédia kapcsán, világnézeti hovatartozástól függetlenül. A baleset nehezen feldolgozható képei mellett egy olyan jelenség segített az fájdalomban, amelyet sokan szorgalmaznak jó ideje, ám ezt megelőzően vajmi kevés eredménnyel.

Kincstári optimizmus lenne azt feltételezni, hogy a súlyos tragédia lehet egy fordulópont a kiásott árkok betemetésében, a megosztottság csökkentésében.

De, ha ilyenkor sikerül, miért ne lehetne később is megpróbálni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában