Helyi közélet

2016.12.31. 10:20

Változik a menetrend és a nyitvatartás a hétvégén

Miskolc - Az ünnepi hétvégén a közösségi közlekedésben és az üzletek nyitva­tartásában is vannak változások.

Miskolc - Az ünnepi hétvégén a közösségi közlekedésben és az üzletek nyitva­tartásában is vannak változások.

Az MVK Zrt. például az alábbi viszonylatokon indít szilveszter éjjelén többletjáratot: 3-as viszonylaton Búza térről 01.30-kor, Szirmáról 01.45-kor. A 14-es viszonylaton a Repülőtérről 02.07-kor, a Farkas A. utcától 02.27-kor, a Hejő-parkból 02.30-kor. 35R-es viszonylaton a Repülőtérről 01.37-kor és 02.37-kor.

2017. január első napján vasárnapi menetrend szerint közlekednek Miskolcon a villamosok és autóbuszok, kivéve az ingyenes áruházi, a 44-es, valamint a Búza térről 5.11-kor és a Takata-gyártól 6.15-kor induló 43-as járat, amelyek nem közlekednek. A 7-es és 21-es járatok január 1-jén nem érintik az áruházakat, az adventi villamos első járata a Tiszai pályaudvarról 13.30-kor, Felső-Majláthról 14.17-kor indul, ezt követően vasárnapi menetrend szerint közlekedik. Január 2-től menetrend szerint közlekednek az MVK Zrt. járatai.

Posta, MÁV, EMKK

A bevásárlóközpontok javarészt szombat este 6 óráig vannak nyitva, vasárnap zárva tartanak. Kivéve a SPAR Express üzletek, amelyek nyitva lesznek.

December 31-én (szombat) csak a szombaton is nyitva tartó posták állnak az ügyfelek rendelkezésére, legkésőbb 12 óráig. Az ezen a napon nyitva tartó postákról a posta.hu oldalon találhatunk bővebb tájékoztatást. 2017. január 1-jén (vasárnap) valamennyi posta zárva tart.

Plusz kocsik

A MÁV-Start tájékoztatása szerint december 31-én, szilveszterkor szombati, január 1-jén vasárnapi ütem szerint közlekednek a szerelvények. Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembevételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

Ugyanakkor az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint december 31-én szabadnapi, majd január elsején ismét munkaszünet napi menetrendnek megfelelően indulnak a járatok.

Parkolás

Miskolcon szombaton a parkolás egyértelműen szombati rend szerint alakul, a Régió Park felszíni parkolóiban 8–13 óráig fizetős, majd január 1-jén már az új, több kedvezményt is tartalmazó parkolási rend lép életbe, igaz, némi áremelkedéssel: a belvárosi zöld zónák parkolási óradíja 340 forintról 400 forintra változik.

- ÉM-JLI -


MVK: A december havi bérletszelvények tovább érvényesek

Miskolc - A decemberi havi és a 2016-os éves bérletek érvényességét meghosszabbították, így azok 2017. január 6-án, pénteken 24 óráig jogosítanak utazásra.

 

 

MVK: Közlekedési információk december 31. – január 1. között Miskolcon

Miskolc - Szilveszter napján a szombati menetrend lesz érvényben, 2017. január első napján vasárnapi menetrend szerint közlekednek Miskolcon a villamosok és autóbuszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában