Helyi közélet

2016.12.04. 10:53

Lehet szép karácsonyuk

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vannak olyan gyerekek, akik az ünnepeket sem tölthetik a szüleikkel.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vannak olyan gyerekek, akik az ünnepeket sem tölthetik a szüleikkel.

Az ünnepekre készülődve bizonyára mindannyiunknak eszébe jut, hogy nem mindenkinek lehet olyan boldog a karácsonya, mint nekünk. Különösen igaz ez az állami gondozott gyerekekre, akik távol töltik az ünnepet családjuktól, szüleik pedig nem tudják kívánságaikat teljesíteni. Ezért is hirdeti meg lapunk minden évben karácsonyi „Segítünk” akcióját, melynek kedvezményezettjei minden alkalommal rászoruló gyerekek és fiatalok.

Ebben az évben az Alsózsolcai Gyermekotthon és két lakásotthon javára hirdettük meg adománygyűjtő akciónkat.

Az intézményekben az elmúlt hetekben riportokat készítettünk, hogy olvasóink is megismerhessék a nehéz sorsú gyerekek életét. Látogatásunk alkalmával kiderült, jó helye lenne az adományoknak, hiszen sok mindenre lenne szükségük. A gyermek­otthonban és a lakásotthonokban főleg középiskolás gyerekek élnek, de velük vannak kisebb testvéreik is. A legfiatalabb kisfiú mindössze 7 éves.

Lesznek közöttük olyanok, akik hazamehetnek majd a téli szünetben szüleikhez vagy idősebb, már felnőtt testvérikhez, de sok gyerek az otthonban tölti majd az ünnepeket.

Írják rá!

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy aki teheti, támogassa lapunk karácsonyi „Segítünk” akciója keretében az Alsózsolcai Gyermekotthon és lakásotthonok lakóit!

A gyerekeknek szükségük lenne játékokra, sportszerekre, kreatív foglalkozásokhoz eszközökre, anyagokra, ifjúsági könyvekre. Örülnének jó minőségű gyerekruháknak is. Nagy segítség lenne a lakástextília, ágynemű, törülköző és a szőnyeg. Kérjük, az adományt csomagolják be szépen, és írják rá, hogy mi található benne, majd hozzák be szerkesztőségünkbe!

Néhány gyerek elárulta saját, személyes kívánságát is, ezeket alább olvashatják. Ha személyes kívánságot szeretnének teljesíteni, akkor a csomagra írják rá feltétlenül a gyermek nevét is!

Címünk: Miskolc, Zsolcai kapu 3. Az ajándékokat december 16-áig várjuk!


„Nem tudom, anyám miért tette, egyszerűen bekattant”

Miskolc - A Százszorszép Lakásotthonban most 10 gyerek és fiatal lakik, ketten várnak még elhelyezésre, tudtuk meg Luterán Istvánnétól, az alsózsolcai lakásotthonok szakmai vezetőjétől. Hangsúlyozta: minden növendéküknek igyekeznek megkeresni a számukra legmegfelelőbb iskolát, hiszen csak akkor tudnak eredményesen tanulni, ha sikerélményük van.

„Anya 13 év alatt egyszer sem jött el, hogy meglátogasson”

Alsózsolca - Kedves olvasóink! Tegyük szebbé együtt a nehéz sorsú gyerekek ünnepét!

 

 

 

„Ajándékok, gyerekek együtt. Nekem ez jelenti a karácsonyt”

Alsózsolca - Tegyük szebbé együtt a nehéz sorsú gyerekek ünnepét!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában