Helyi közélet

2016.12.14. 17:40

Halálra vert hölgy

Miskolc, Sajóbábony - Egy 25 éves férfi és fiatalkorú társa próbált kirabolni egy idős nőt. A nő a kórházban belehalt a verésbe.

Miskolc, Sajóbábony - Egy 25 éves férfi és fiatalkorú társa próbált kirabolni egy idős nőt. A nő a kórházban belehalt a verésbe.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség „halált okozó testi sértés bűntette és felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette” miatt emelt vádat egy fiatal felnőtt és egy fiatalkorú fiú ellen.

A rabló páros 2015. június elején, az éjszakai órákban, Sajóbábonyban bement egy idős nő udvarára, berúgták a ház ajtaját. A ház lakóját az ágyban fekve találták. Először cigarettát és tüzet követeltek tőle. Mivel azt a házigazda nem tudott adni, ezért pénzt kezdtek követelni.

Huszonkét ütés a fejre

A fiatalabb támadó fejbe rúgta az ágyban fekvő idős asszonyt, aki a földre zuhant. Társa ekkor felkapott egy seprűnyelet és fején illetve testén verte vele a magatehetetlen áldozatot. Miután pénzt nem találtak, távoztak a lakásból.

A félholtra vert idős nőre családtagjai találtak rá és azonnal kórházba szállították, azonban – a gondos orvosi ellátás ellenére – pár nap múlva belehalt sérüléseibe. Halálát a mintegy 22 ütéssel okozott koponyatörés, végtagtörések és az emiatt fellépő szövődmények okozták. A szakértők megállapítása szerint a bántalmazás az átlagost jóval meghaladó fájdalomérzettel járt.

A vádlottakat egy héten belül elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyészség a felnőttkorú esetében börtönbüntetést, fiatalkorú társánál pedig fiatalkorúak börtönbüntetését indítványozta azzal, hogy a bíróság mindkettőjüket tiltsa el a közügyektől.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában