Helyi közélet

2016.12.25. 17:51

Dominik kórházi karácsonya

Miskolc, Sály - Dominik, a sályi, nyolcéves kisfiú húsvétkor szenvedett olyan súlyos égési sérüléseket, hogy az orvosok hónapokig küzdöttek az életéért. Ma már minden remény megvan arra, hogy meggyógyuljon, bár folyamatos műtétek várnak rá, mert a heges bőre miatt nem tudja megfelelően mozgatni a végtagjait.

Miskolc, Sály - Dominik, a sályi, nyolcéves kisfiú húsvétkor szenvedett olyan súlyos égési sérüléseket, hogy az orvosok hónapokig küzdöttek az életéért. Ma már minden remény megvan arra, hogy meggyógyuljon, bár folyamatos műtétek várnak rá, mert a heges bőre miatt nem tudja megfelelően mozgatni a végtagjait.

Karácsony előtt Suha Judit, a kisfiú édesanyja még abban reménykedett, hogy az ünnepen egy napot otthon, családja körében tölthet Dominik. Nem így történt, a gyógyulása érdekében a GYEK-ben volt kénytelen – több kis betegtársa társaságában – tölteni az ünnepet.

Ajándékkal megrakodva

Hogy mégse legyen örömök nélküli a karácsony, az ünnep vigíliájának délutánján Dominik édesanyja és testvérei egy nagy kupac ajándékkal megrakodva érkeztek a kórházba. A kisfiú meghatottan fogadta a „kórházi Jézuskát”.

Dominiket – legyen igazi a meglepetés – nem avatták be a kórházi karácsony terveibe. Nagyra nyílt szemekkel fogadta ünnepi látogatóit és az első percekben azt sem tudta, hová forduljon, melyik ajándékot kezdje el kibontani. Az első izgatottság után aztán csak a csomagolópapír zizegése hallatszott egy ideig, no és egy-egy felkiáltás, amikor előbukkantak az ajándékok a papír alól.

Természetesen főként játékokat rejtettek a csomagok – tűzoltóautót, Transformert, összerakható vadászrepülőt, kisautót, ahogy az egy vérbeli kisfiúhoz illik –, de igazi öröm költözött Dominik arcára, amikor az egyik színes dobozból egy pár Nike-focicipő bukkant elő. És ez még nem is lenne olyan különleges, de olyan cipő, amilyet az aranylabdás világsztár, Cristiano Ronaldo is használ minden mérkőzésen. Érthető módon nem is lehetett leszedni Dominik lábáról egész délután.

Kellene a fürdőszoba

Közben az édesanyával csöndesen megbeszéljük, hogy – mint olvashatták is lapunkban – Dominiknek nemrég megműtötték a hónalját, mert nem tudta mozgatni a karját. Reménykedtek, hogy egy napra, éppen 24-re hazaengedi a kezelőorvosa, de nem sikerült. Azt is elmondta, hogy a család is kapott egy igazi karácsonyi ajándékot. Egy hölgy adományából tudtak egy kályhát venni a házukba, de élelmiszerre és ajándékra is jutott a pénzből.

„Így a karácsony szép lesz a család többi tagjának is, mert meleg és vacsora is jut mindenkinek. Nagyobb ajándékokra nem futotta, de kisebbekkel azért sikerül meglepni mindenkit” – súgta meg az édesanya.

A család egészen estig együtt volt a GYEK kórtermében. Aztán az anyuka és a testvérek buszra szálltak, hogy – nem is csekély utazással – még idejében hazaérhessenek Sályra.


Inkább lakás, fürdővel

Dominik hazalátogatásának egyik feltétele, hogy legyen fürdőszoba. Suha Judittól megtudjuk, hogy bár korábban azt tervezte, fürdőszobát alakít ki a rossz állapotban lévő házukban, de úgy tűnik, ez nagyon nagy és bonyolult feladat lenne. Inkább szeretne valahogy egy fürdőszobával rendelkező lakáshoz jutni. Ehhez fel tudná használni azt a pénzt, amit Dominik kapott adományként. A mostani házat eladnák, és nyárig tovább gyűjtögetnének. A terv és a remény az, hogy nyáron már végleg hazamehet a kisfiú a kórházból…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában