Helyi közélet

2016.12.10. 18:18

A kisebbek is kamáztak Miskolcon, erős küzdelem volt

Miskolc - Hét tanintézmény általános iskolás diákjai alkotta csapatok versengtek.

Miskolc - Hét tanintézmény általános iskolás diákjai alkotta csapatok versengtek.

A két héttel ezelőtti, középiskolások számára tartott kamabajnokság folytatásaként e hét kedden a kisebbek mérték össze erejüket Miskolcon a Fazola szakközépiskola tornatermében.

Ez történt

Az egyedülálló miskolci helyi értékként kezelendő kama sportágban rendezett Észak Kupa keretében hét tanintézmény általános iskolás diákjai alkotta csapatok versengtek. A kétcsoportos alapszakaszt követően az avasi 6–7. osztályosokból álló Nyitott Ajtó Szimfónia gárdája került a döntőbe a waldorfosok K. Unikornis névre keresztelt együttesével (ők hatodikosok voltak). Utóbbiaknak sikerült jobban a finálé, amely a gólok tekintetében 6–2-re végződött, emellett a kamafogásokat 4–1 arányban rögzítette a zárómeccs jegyzőkönyve. Az elődöntőbe egyébként a Szent Imre iskolabeliek, illetve Máltai Bomba csapata jutott be még; mindkét ágon erős küzdelemben kerültek csak tovább a későbbi arany- és ezüstérmesek.

A Waldorf iskola tanulóié lett tehát az Észak-Magyarország által felajánlott serleg, amelyhez hasonlót kaptak a kicsik, tehát az alsó tagozatos korosztály képviseletében ugyancsak pályára lépett máltaisok és Szabó Lőrinc iskolabeliek közül utóbbiak. A kétszereplős oda-visszavágón összesítésben a Kamamester csapat szerepelt jobban, a Máltai Bombával szemben 3–3-at és 7–4-et értek el (kama­arány: 1–2, 3–0).

A bajnokságot a hagyományőrzéssel foglalkozó Észak-Keleti Átjáró Egyesület szervezte. További információk: kamaprojekt.hu.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában