Helyi közélet

2016.12.02. 12:58

A City Hotelesek is kötöttek fára sálat

Miskolc - Csatlakoztak az amerikai kezdeményezéshez, segítik a hajléktalanokat.

Miskolc - Csatlakoztak az amerikai kezdeményezéshez, segítik a hajléktalanokat.

Tucatnyi sál került ki a City Hotel Miskolc előtti parkoló fáira és lámpaoszlopaira csütörtökön. A nyakmelegítőket bárki elviheti, elsősorban persze a rászorulóknak szánják, hogy a dermesztő hidegben ne fázzanak. A sálakat a City Hotel munkatársai helyezték ki, csatlakozva ezzel egy nemzetközi kezdeményezéshez. Világszerte terjed ugyanis egy új trend, ami elsőre furcsának és érthetetlennek tűnhet: egyre többen csavarnak sálat a fák és a villanyoszlopok köré az utak mentén. A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult útjára, azzal a céllal, hogy segítsék a hajléktalan embereket. Mindezt Barkóczi István, a City Hotel Miskolc tulajdonosa mondta el lapunknak.

– A szálloda forgalmas helyen van, így biztos, hogy a rászorulók megtalálják majd a sálakat – hangsúlyozta Barkóczi István. – Nem beszélve arról, hogy szállóvendégeik is láthatják ezt a kezdeményezésünket, és ha szeretnék, csatlakozhatnak hozzá.

Ételdobozba is raknak

A City Hotel Miskolc csapatától egyébként sem áll távol a rászorulók segítése. Amikor a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete – az Észak-Magyarország kezdeményezésére – tavaly Miskolcon is elindította az ételadománydoboz-akciót, a hotel Drót Bisztrója elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez. Azóta is rendszeresen segítenek abban, hogy a Győri kapuban található ételadomány-doboz soha ne legyen üres, tartós élelmiszerekkel folyamatosan ellátják a rászorulókat.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában