Helyi közélet

2016.10.05. 23:44

Tízéves az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci krízisközpontja

Miskolc - Tízéves az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci krízisközpontja, ahol az eltelt időszak alatt mintegy ezer bántalmazott talált menedéket.

Miskolc - Tízéves az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci krízisközpontja, ahol az eltelt időszak alatt mintegy ezer bántalmazott talált menedéket.

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója szerdán, a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón rámutatott arra: 2000 óta jelen vannak a családok átmeneti otthonával a városban, és az már a szolgáltatás elindításának kezdetekor látszott, hogy a bekerülő családok fele kapcsolati erőszak elől menekül.

A segélyszervezet krízisközpontjában pszichológus, jogász, szociális munkás segíti a szakmai munkát. A központot már videokamera-rendszer is védi, és a kialakított biztonsági szobában a láthatások is védett közegben történhetnek meg. A munkatársak emellett aktívan bekapcsolódnak a szakminisztériumok munkájába, részt vállalnak a jogszabálytervezésekben is.

Az elnök-igazgató hangsúlyozta: az Ökumenikus Segélyszervezet a munkája során mindig nagy hangsúlyt fektet a prevencióra, ennek része az is, hogy most indul a Vedd észre! elnevezésű országos kampány, amelynek során óriásplakátok és citylightok, online felületek, valamint rádióspotok segítségével juttatják el üzenetüket a társadalomhoz. Az akciót már negyedik alkalommal szervezték meg.

Lehel László azt mondta: eddig több mint 4500 bántalmazott számára nyújtottak komplex ellátást.

Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára a kapcsolati erőszak elleni küzdelem területére vonatkozó kormányzati törekvéseket ismertette, kiemelve a szemléletformálás és a prevenció fontosságát.

Senkár Éva, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatóhelyettese közölte: a miskolci szociális és fejlesztő központ megnyitása óta több mint 1300 gyerek került kapcsolatba az intézménnyel és részesült valamilyen fejlesztő foglalkozásban. A gyermekfejlesztő program egyik fő eleme a célzott fejlesztés (részképességek, szociális készségek fejlesztése), míg a másik oldalon a közösségépítésre, a szabadidős és élményprogramok szervezésére helyeznek nagy hangsúlyt. Ezért nagy öröm, hogy az Ovi-Foci Alapítványban olyan partnerre találtak, amely segít ezek megvalósításában - tette hozzá.

A jubileumi ünnepség részeként átadták a krízisközpont új multifunkcionális sportpályáját, amelyről Molnár Andrea, az alapítvány elnöke azt mondta: 13 millió forintból készült el a miskolci létesítmény. Ovifocipálya egyébként kétszáz van az országban, de ezek kizárólag a labdarúgásra alkalmasak. A miskolci multifunkcionális, így számos más sportág - kézilabda, röplabda, kosárlabda, tollaslabda, tenisz - művelésére is alkalmas.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában