Helyi közélet

2016.10.02. 11:17

Népszavazás percről percre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Magyarország dönt, hogy akar-e bevándorlókat fogadni országunkba. Kövesse velünk az eseményeket, a megye több helyszínéről jelentkezünk tudósításokkal.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Magyarország dönt, hogy akar-e bevándorlókat fogadni országunkba. Kövesse velünk az eseményeket, a megye több helyszínéről jelentkezünk tudósításokkal.


Miskolc - Mit gondolnak az emberek a népszavazásról? Szavaztak-e? Mentek-e?


Miskolc - Minél egyszerűbb egy hirdetés megfogalmazása, annál egyszerűbben megy át az üzenet.


Emőd, Nyékládháza - Voksolás után jólesett egy kávé, de volt, akinek a szavazás nem fért bele a napjába.


A kvótaellenes népszavazáson a részvételi arány az előzetes várakozásokhoz képest is rendkívül alacsony volt, az érvénytelen szavazatok száma meghaladta a 6 százalékot, igaz, azok között, akik viszont érvényes szavazatot adtak le, többségben voltak a nemet választók. Hiába lett a népszavazás érvénytelen, Orbán Viktor mégis ünnepel és alkotmánymódosítást jelentett be. Boldogok az ellenzéki pártok is, és Orbán lemondását követelik.


Miskolc - Csöbör Katalin (Fidesz) országgyűlési képviselő sikeresnek ítéli meg a népszavazás eredményét.

(A képre kattintva nyílik a galéria!)


Miskolc - Bekövetkezett, amitől tartottunk: érvénytelen lett a népszavazás. Ezzel Orbán Viktor személyesen állított ki papírt Brüsszelnek arról, hogy minden további nélkül bevezethetik Magyarországon a kötelező kvótát. A Fidesz azzal menti a menthetetlent, hogy ez jogilag érvénytelen, de politikailag érvényes népszavazás volt.


Miskolc - Ezt dr. Varga László, Miskolc kettes körzetének szocialista országgyűlési képviselője jelentette ki. „Az Európai Unió és a tagállamok vezetői már hetekkel ezelőtt kijelentették, nem lesz kötelező kvóta. Azt fontos megemlítenem, hogy az MSZP már 2015 májusától azt mondja, a kötelező betelepítési kvóta nem megoldás a migrációs válságra. De a pozsonyi csúcs óta végképp világos, hogy ilyen nem lesz. Kivéve persze Orbán Viktor miniszterelnök számára” – fogalmazott a politikus.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kvótareferendumon 43,35 százalékos részvétel mellett az érvényesen voksolók 98,32 százaléka szavazott nemmel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap késő este nyilvánosságra hozott csaknem végleges adatai szerint.


Budapest, Tornakápolna - 269 olyan település volt a vasárnapi népszavazáson, ahol az érvényes voksokból száz százalék volt a "nem" szavazatok aránya. Ebből ötvenöt településen érvénytelen szavazat sem született.


Budapest - Nagyszerűnek nevezte a vasárnapi kvótanépszavazás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, mert - mint mondta - "felülmúltuk az EU-csatlakozásról szóló népszavazás eredményét". A kormányfő a Fidesz-KDNP fővárosi eredményvárójában tartott beszédében bejelentette: alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek a kvótareferendum után, mert az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 99,98 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása a következő.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 99,98 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása megyénként a következő.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 99,98 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása közigazgatási besorolás szerint a következő.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 99,98 százalékának összeszámlálását követően a kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson a részvételi arány a következőképpen alakult a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Érvénytelen lett az országos népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az alaptörvény szerint szükséges 50 százalékot - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke az MTI-vel vasárnap este.


Budapest - A Jobbik elnöke Orbán Viktor személyes kudarcaként értékelte, hogy várhatóan érvénytelen lesz a vasárnapi kvótareferendum.


Budapest - Az MSZP elnöke szerint alkotmányellenes lenne, ha a kormány az érvénytelen és eredménytelen kvótanépszavazás eredményére hivatkozva akarna bármit tenni.


Budapest - A Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke szerint a kvótareferendum vesztese Magyarország.


Budapest - Az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért (PM) és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) szerint sikeres volt a vasárnapi kvótareferendum bojkottja.


Budapest - Brüsszelnek tudomásul kell vennie, hogy Magyarországon több mint 3 millió ember elutasította a kötelező kvótát - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva, a Fidesz-KDNP budapesti népszavazási eredményváró központjában.


Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök mindent egy lapra tett fel és ezzel a lappal politikai, illetve közjogi értelemben is méretes kudarcot szenvedett - kommentálta a kvótáról szóló népszavazás várható érvénytelen végkimenetelét a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap este.


Budapest - Az LMP valós problémának tartja a migráció kérdését, ám a párt szerint, ha eredménytelen a kvótareferendum, az a kormány pozícióját gyöngíti a kérdésben tartandó külföldi tárgyalásokon.


Budapest - A kormány megkapta a politikai felhatalmazást, hogy Magyarországot megvédje Brüsszelben és minden helyszínen a kötelező betelepítési kvótától - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a kvótareferendum befejezése utáni sajtótájékoztatón, vasárnap Budapesten.


Budapest - Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a felső korlát nélküli kényszerbetelepítést elutasítók elsöprő győzelmeként értékelte a vasárnapi kvótanépszavazást az exit pollra és a részvételi adatokra hivatkozva.


Budapest - A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök felelőtlenül belevitte Magyarországot egy hazárdjátékba, amit úgy tűnik, hogy elveszített.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálását követően a kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson a részvételi arány a következőképpen alakult a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása közigazgatási besorolás szerint a következő.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása megyénként a következő.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása a következő.


Tiszaújváros - Jó időben, jó levegőn telt el a népszavazás napja, de előtte, vagy utána voksoltak.

(A képre kattintva nyílik a galéria!)


Budapest - Valószínűleg 40 százalék fölött, de 50 százalék alatt lesz a részvétel a vasárnapi népszavazáson - jelentette be Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a testület vasárnapi ülésén.


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Budapest - Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a voksolás az ország 3177 településén kialakított 10 331 szavazókörben a vasárnap tartott országos népszavazáson. Azok a szavazni akarók, akik már sorban állnak, még leadhatják voksukat.


(A képre kattintva nyílik a galéria!)


London, Berlin, Róma, Madrid - A brit, a német, az olasz és a spanyol média is foglalkozott a magyarországi kvótanépszavazással vasárnap.


Miskolc - A hivatalos adatokat közló valasztas.hu portál szerint az október 2-i, mai népszavazáson délután fél 6-ig a szavazásra jogosultak 39,88 százaléka, 3 185 343 választó jelent meg a szavazókörökben. Borsod-Abaúj-Zemplénben 205 011 szavazó kereste fel a szavazókörét - ez a választásra jogosultak 37,85 százaléka.

(A képre kattintva nyílik a galéria!)


Forrás: flood.blog.hu.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 17.30 óráig a szavazásra jogosultak 39,88 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 17.30 óráig a szavazásra jogosultak 39,88 százaléka (3 185 343 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Ózd - A megye második legnagyobb városában sokan felvállalták a véleményüket, elmondták, miért szavaztak nemmel.

(A képre kattintva nyílik a galéria!)


Berlin, Párizs, Róma – A magyarországi kvótareferendummal kapcsolatban foglalkoztak Magyarországgal szombaton a német sajtóban a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Die Welt című konzervatív lapok, továbbá az ARD országos köztelevízió, a francia sajtóban a Libération című baloldali napilap, az olasz sajtóban pedig az Il Giornale jobbközép napilap, a jobbközép Il Foglio, a balközép La Repubblica, az olasz püspöki kar napilapja, a L’Avvenire, valamint az Il Messaggero római napilap is.


Miskolc - A hivatalos adatokat közló valasztas.hu portál szerint az október 2-i, mai népszavazáson délután 3 óráig a szavazásra jogosultak 30,66 százaléka, 2 448 614 választó jelent meg a szavazókörökben.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 30,66 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 30,66 százaléka (2 448 614 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Miskolc - A hivatalos adatokat közló valasztas.hu portál szerint az október 2-i, mai népszavazáson délután 1 óráig a szavazásra jogosultak 23,56 százaléka, 1 881 856 választó jelent meg a szavazókörökben. Borsod-Abaúj-Zemplénben 117 051 szavazó kereste fel a szavazókörét - ez a választásra jogosultak 21,61 százaléka.

(A képre kattintva nyílik a galéria!)


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 13 óráig a szavazásra jogosultak 23,56 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 13 óráig a szavazásra jogosultak 23,56 százaléka (1 881 856 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 16,37 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Miskolc - A hivatalos adatokat közló választás.hu portál szerint az október 2-i, mai népszavazáson délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 16,37 százaléka, 1 307 276 választó jelent meg a szavazókörökben.


Mezőkövesd, Egerlövő - Délelőtt 11 óráig a jogosultak 35,63 százaléka voksolt (a 449-ből 160-an) Egerlövőn, ami bőven az országos átlag feletti eredmény, s a megyében is az ötödik legmagasabb arány. Hagyomány a magas részvételi hajlandóság a faluban, s az, hogy ilyen korán voksolnak, köszönhető annak is, hogy korán van az istentisztelet.

Az első szavazó egy fiatalember volt, hat óra három perckor. Régebben egy idős néni volt mindig az első, ha esett, ha fújt, nyitás előtt ott állt az ajtóban, s végigcsinálta az ellenőrzési, hitelesítési procedúrát. Ő idén elhunyt, a bizottság tagjai pedig megemlékeztek róla.

(A képre kattintva nyílik a galéria!)

Egy férfi lejárt igazolvánnyal érkezett a szavazókörbe, s amikor felhívták erre a figyelmét, biciklire pattant, betekert Kövesdre, s elkészítette új okmányait. Aztán visszatérve rendben le is szavazott. Egerlövőn egyébként mozgóurnát is sokan igényeltek, 13 ember él így szavazati jogával a délután folyamán.


(A képre kattintva nyílik a galéria!)


Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplénben eddig 34 281 szavazó kereste fel a szavazókörét - ez a választásra jogosultak 6,33 százaléka.


Miskolc - A "nem" szavazatot támogató pártok politikusai közül megyénkben Pelczné dr. Gáll Ildikó, európai parlamenti képviselő, az EP alelnöke, és Jakab Péter, a Jobbik helyi politikusa, országos szóvivője is szavazott​ már

(A képre kattintva nyílik a galéria!)

(A képre kattintva nyílik a galéria!)


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap reggel 9 óráig a szavazásra jogosultak 7,25 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országos népszavazáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés - közölte a Nemzeti Választási Iroda szervezési főosztályának vezetője vasárnap reggel fél 7-kor az MTI-vel.


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás az ország 10 331 szavazókörében az országos népszavazáson, este hét óráig valamivel kevesebb mint 8 millió választópolgárt várnak az urnákhoz.


Budapest - A szavazás napján a szavazatszámláló bizottság elnöke felelős a szavazóhelyiségben a rend fenntartásáért, a rendkívüli eseményekről jegyzőkönyvet kell vezetnie a bizottságnak, és haladéktalanul tájékoztatnia kell az eseményekről a helyi választási iroda vezetőjét. A rendkívüli eseményeket közzé kell tenni a Nemzeti Választási Iroda honlapján, a www.valasztas.hu oldalon is.


Budapest - Az a választópolgár, aki nem adta fel postán csütörtökig a levélszavazatát, az még ma, a szavazás ideje alatt leadhatja külképviseleteken, illetve az országgyűlési egyéni választókerületi székhelyek választási irodájában.


Budapest - Azok a választópolgárok is szavazhatnak az országos népszavazáson, akiknek a lakcíme közterület-átnevezés miatt megváltozott, és még nem íratták át az új címüket, a közterület megnevezésének megváltozása miatt ugyanis nem lehet megvonni a választópolgár választójogát.


Budapest - A szavazólapok lefényképezése vagy a szavazókörből való kivitele jogsértő a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által még a 2014-es országgyűlési választás előtt elfogadott, a választási szerveknek kiadott, nem kötelező érvényű iránymutatása szerint.


Budapest - Az a választópolgár, aki nem tud olvasni, akit testi fogyatékosság, vagy egyéb ok akadályoz a szavazásban, más választópolgár – ennek hiányában a szavazatszámláló bizottság két tagjának együttes – segítségét veheti igénybe a voksoláshoz.


Budapest - A köztársasági elnök arra biztatja honfitársait, hogy véleményüket, bármi legyen is, cselekvő módon fejezzék ki a vasárnapi referendumon.


Budapest - A vasárnapi népszavazáson 4 136 313 választópolgárnak kell érvényesen szavaznia ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.


Oda kell figyelni az ikszekre az októberi népszavazásnál. A Nemzeti Választási Iroda egy ábrákkal teli segédletet adott ki arról, mikor számít egy szavazólap majd érvényesnek, és mikor nem.

Vasárnap népszavazás lesz Magyarországon – összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában