Helyi közélet

2016.10.10. 14:41

Mogyoróska lehet Magyarország legszebb fekvésű falva

Mogyoróska – Elérkezett a döntő: versenybe szállt egymással a 19 megyei nyertes a Magyarország legszebb fekvésű falva címért. Megyénket a Zemplén egyik ékköve, Mogyoróska képviseli.

Mogyoróska – Elérkezett a döntő: versenybe szállt egymással a 19 megyei nyertes a Magyarország legszebb fekvésű falva címért. Megyénket a Zemplén egyik ékköve, Mogyoróska képviseli.

Vasárnap elindult az Origón a szavazás: hamarosan kiderül, hogy melyik magyar települést választják meg az olvasók az ország legszebb fekvésű falvának. Amint arról korábban beszámoltunk, a verseny első fordulójában minden megyéből 3-3 település vett részt a szavazáson, azaz összesen 57 falu vágott neki a játéknak. Az indulókat a megyei közgyűlések munkatársai és turisztikai szakemberei javasolták. A játékban csakis falvak szerepelhettek, városokat nem lehetett nevezni. Borsod-Abaúj-Zemplénből Égerszög, Hejce és Mogyoróska indult el a Magyarország legszebb fekvésű falva címért, a megyei versenyt Mogyoróska nyerte 7672 szavazattal, második lett Hejce, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, 3144 szavazattal, Égerszög állt fel.

A Mogyoróska fölött emelkedő Regéc várában II. Rákóczi Ferenc fejedelem gyermekéveiben latin leckéket kapott, vívni és lovagolni tanult. Mogyoróska a Zemplén egyik ékköve.

„A település környéke bővelkedik tiszta vizű forrásokban. Ezek egyike a Bonyi-kút, amelyet a vadkörtékkel, vadalmákkal díszített Három-hegyi legelő fog körbe. A legelő övezte bükkösök szegélyében a tavaszi szél a farkasboroszlán rózsaszín szirmait lengeti. Az októberi napsütés a somok és a galagonyák terméseit érleli“ - olvasható Mogyoróska honlapján.

Mogyoróska lakói mindig szorosan kötődtek és kötődnek mai is a környék természeti erőforrásaihoz. Több évszázad óta az erdő adja az itteni emberek megélhetését. A faanyag, az abból készült használati tárgyak, az erdei gyümölcsök, gombák mind-mind szerves részei az itt élő emberek mindennapjainak.

Ha ön is szívesen támogatná Túristvándit egy szavazattal, itt megteheti.

A szavazás 2016. október 13-án 12 óráig tart. Az első három helyezettről helyszíni riportot készít az Origo.


Mogyoróska, te gyönyörű falu!

Mogyoróska - Hegyek, erdők és várak ölelésében fekszik a festői szépségű zempléni falu. Nem véletlen, hogy ez a kicsinyke, mindössze 50 lakosú település nyerte el a megyénkben a „legszebb fekvésű falu” címet.

 

 

Megvan Borsod legszebb fekvésű falva

Miskolc - Magyarország legszebb fekvésű faluját kezdte el keresni nemrégiben az Origo. Az első fordulón már túl is vagyunk, hamarosan versenybe száll egymással a 19 megyei nyertes. No de vajon ki melyik települést szavazták meg a legszebb fekvésű falunak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az olvasók?

 

Mennyire ismeri a megyében a községeket? És a szomszédban? El tudja dönteni, hogy melyik megyében találhatóak a következő falvak? Sok sikert!

 

 

Most kiderül, mennyire ismered Borsod-Abaúj-Zemplén megyét. Mutatunk egy pontot, te pedig mondd meg, mi található ott! Sok sikert!

 

 

Kisváros, nagyváros, esetleg falu? Tesztünkből megtudhatod, melyik borsodi település illik hozzád leginkább.

 

 

A képek alapján el tudod dönteni, hogy melyik kistelepülésen járunk? Nem könnyű, de a falu jellegzetessége segíthet. Sok sikert!

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában