Helyi közélet

2016.10.31. 19:07

Még nincs influenza, de már figyelik

Miskolc - Elindult az influenzafigyelő szolgálat, de még nincs aktivitás.

Miskolc - Elindult az influenzafigyelő szolgálat, de még nincs aktivitás.

Itt van az ősz, itt van újra, ennek megfelelően elindították az országban, így megyénkben is az influenzafigyelő szolgálatot, tájékoztatott a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya. Az egészen a jövő év huszadik hetéig működő szolgálathoz a felnőtt és a gyermek háziorvosok húsz százaléka jelenti hetente az influenzaszerű klinikai tünetekkel náluk jelentkező betegek számát korcsoportos bontásban, valamint az orvosnál megjelent összes beteg számát, vagyis a betegforgalmat. De a bölcsődékből, óvodákból és általános iskolákból is jelzik, ha az influenzaszerű megbetegedések miatt a hiányzás eléri vagy meghaladja a napi 30 százalékot, illetve, ha az intézmény vezetője saját hatáskörben szünetelteti a működést a járványos megbetegedés miatt.

Az első két hétben a szolgálathoz nem érkezett influenza aktivitásról jelzés.

A szakemberek továbbra is a személyi higiéné betartására hívják fel a figyelmet, illetve az időben beadott védőoltásra, mint megelőzésre.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában