Helyi közélet

2016.09.16. 11:23

Miskolci Egyetem: NAV-os segítség a képzéshez

Miskolc - Az oktatás mellett közös kutatás-fejlesztési projektekben is gondolkodnak.

Miskolc - Az oktatás mellett közös kutatás-fejlesztési projektekben is gondolkodnak.

Egy híján 800 fő az engedélyezett létszám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának, és a munkatársak jelentős része a Miskolci Egyetem valamelyik szakán végzett – hangzott el azon a szerdai rendezvényen, amelyen megújította együttműködését a NAV és az egyetem.

Weilandics Miklós, a szervezet igazgatója jelezte, bár a NAV legfőbb feladata a költségvetési bevételek éves és ütemezett biztosítása, s ennek érdekében egyrészt segíteniük kell a jogkövető adózókat, másrészt szigorúan kell fellépniük az adóelkerülőkkel szemben, mindeközben nem viselkedhetnek „magányos szigetként”. A társadalom szerves részeként pedig feladatuk az is, hogy segítsék a városban működő egyetemet a szellemi tudásbázist építő munkában. Az együttműködés keretében szakmai gyakorlaton fogadják a hallgatókat, segítséget nyújtanak szakdolgozatuk elkészítésében, másrészt bekapcsolódnak a kutatás-fejlesztésbe is.

Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora jelezte, hogy az egyetem hosszú ideje ápol jó kapcsolatokat a gazdasági szféra szereplőivel, de egyre nagyobb hangsúlyt kap az állami és önkormányzati szektorral való együttműködés is. Ezt erősítette meg Deák Csaba, az egyetem kancellárja is, aki jelezte: ez az aláírás is azt mutatja, hogy az egyetemnek egyre szélesebb feladata van. Nem csupán a tudás átadása, hanem a társadalmi innováció terén is. Ezt segíti elő a NAV-val való kétéves munkaprogram is.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában