Helyi közélet

2016.09.21. 17:50

Miért éppen cékla? Gyorsan kiderült

Szentistvánbaksa - Szeptember elején Céklafesztivált rendeztek Szentistvánbaksán. Mindenki azt kérdezte: miért éppen cékla?

Szentistvánbaksa - Szeptember elején Céklafesztivált rendeztek Szentistvánbaksán. Mindenki azt kérdezte: miért éppen cékla?

Nagy volt a sürgés-forgás, a készülődés, az izgalom és a helyiek szerint „valami megváltozott”, mert kiderült, hogy a falu mindenre képes, ha összefog. – Azt hiszem, aki szombaton ellátogatott hozzánk, kérdésére választ kapott – ezt nyilatkozta az Észak-Magyarországnak ennek kapcsán Rontó Istvánné képviselő.

Népszerűsítették a céklát

– Közel húszféle étellel és itallal igyekeztünk népszerűsíteni a céklát. Készültek belőle édes lekvárok, savanyúságok, sokféle sütemény, italok és még főételként is megállta a helyét! – sorolta Rontó Istvánné.

A rendezvény 10 órakor kezdődött Kiss Rozália festménykiállításával, majd ebédig utcazenész járta a települést, hogy minél jobban felkeltsék az emberek érdeklődését.

– A finom és bőséges disznótoros ebéd után sorban jöttek a fellépők: a helyi Szivárvány Női Kórus, három tehetséges baksai fiatal, Lapis Larina, Orosz Kornél és Ficzere Valéria, a Csiribiri együttes, Jordán Adrienn, a forrói néptánccsoport, Balázs Pali – aki „20 év romantika” címmel fergeteges bulit csapott –, Szitás Ida, DJ Szatmári és Jucus, majd este 9 órától utcabál zárta a napot. 270 fős kis falunkba mintegy ötszázan látogattak el és már mostantól újabb ötletekkel lelkesen készülünk a jövő évi Céklafesztiválra.

ÉM-JLI


Szentistvánbaksa - Vidám madárijesztők, színes léggömbök a kerítésen, mosolyogva integető emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában