Helyi közélet

2016.09.19. 17:27

Hatalmas lehetőségek előtt áll a vízi turizmus

Sárospatak - Csak a vízi turizmusra kétmilliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre.

Sárospatak - Csak a vízi turizmusra kétmilliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre.

Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos volt a vendége Sárospataknak.

A fiatal korosztály gyakrabban szakadjon ki a digitális világból." Révész Máriusz

Kicsit turista

– Egy kicsit magánemberként és egy kicsit politikusként vagyok jelen Sárospatakon – mondta Révész Máriusz lapunknál, miután kikötött a Lábasháznál. – A kajak-kenu szövetség szervezte számunkra ezt a Bodrog-túrát, amely Felsőbereckitől indul és Tokajnál ér véget. A Bodrog egy fantasztikus folyó, rengeteg szépséget mutat azoknak, akik veszik a fáradtságot és részt vesznek egy ilyen túrán. Az első terv az volt, hogy nagyobb távot teszünk meg az első napon, de miután sok gyerekkel jöttünk, úgy döntöttünk, nem kapkodunk, inkább gyönyörködünk és közben sokat pihenünk.

Kicsit politikus

Révész Máriusz azt sem rejtette véka alá, a pataki látogatás egy kicsit hivatalos is.

– Mindenképpen üzenete van ennek a Bodrog-túrának, nem csupán egy aktív kikapcsolódás ismerősökkel és barátokkal. A kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztosként amikor csak tehetem, népszerűsítem az aktív kikapcsolódást. El szeretnénk érni, hogy a mai fiatal korosztály egyre gyakrabban szakadjon ki a digitális világból, járjanak el túrázni, kerékpározni, új helyeket felfedezni. Ha már ilyen szép folyóink vannak, mint a Duna, a Dráva, a Tisza és nem utolsó sorban a Bodrog, vétek lenne ezeket a lehetőségeket kihasználatlanul hagyni.

Csak a vízi turizmus fejlesztésére a kormány kétmilliárd forintot különített el. Ebből szálláshelyeket nem lehet fejleszteni, ezt a pénzt a folyók mentén lévő kikötőpontok infrastruktúrájának fejlesztésére kell fordítani, kedvet csinálni egyebek mellett a vízi turizmushoz, valós élményekhez juttatni azokat a fiatalokat, akik egy kicsit már elszoktak a rendszeres mozgástól és akik a virtuális térből merítik információik, élményeik java részét – mondta Révész Máriusz.

- ÉM-BG -


Névjegy

Révész Máriusz

1967. május 31-én, Budapesten született. 1985-ben érettségizett az I. László Gimnáziumban, 1989-ben a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola matematika-fizika szakán általános iskolai tanári oklevelet szerzett, s a kőbányai Szent László Téri Általános Iskola tanítója lett. 1986-ban kezdett politizálni az Agria Körben, amelyből 1988 őszén megszervezte az egri Fidesz-csoportot. 1990-ben az önkormányzati választásokon bekerült a X. kerületi képviselő-testületbe. 1991-ben a Fidesz kőbányai elnöke lett, 1993-tól 1999-ig a Fidesz Országos Választmányának tagja lett. 1998-ban került be először az Országgyűlésbe pártja budapesti területi listájáról. 2002-ben és 2006-ban is az országos listáról jutott be, 2010-ben pedig újfent onnan.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában