Választás 2024

2024.06.09. 20:20

A gazdálkodók összefogást sürgetnek

Fontos a részvétel, a véleménynyilvánítás az agrárium ügyében.

Pap Gyula

Taskó József

Fotó: BOON

Taskó Józsefet ezúttal nem mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, hanem mint gazdálkodót kérdeztük, hogy hogyan telik számára a választás napja és milyenek a várakozásai.

– Az elmúlt este, éjszaka még bálázással telt, mert az esőt jelezte a meteorológia és biztonságba kellett helyezni a takarmányt – mondta el. – Ám reggel kilenckor már voltunk szavazni. Fontosnak gondolom, hogy erre a szavazásra minél többen menjenek el, minél többen fejezzék ki az akaratukat, hogy miként gondolják a jövőt, az Európai Uniót, a békével kapcsolatos dolgokat, a mezőgazdaság jövőjét – fejtette ki. 

– Én a gazdálkodó társakat is arra biztattam, hogy okvetlen menjenek szavazni, a közös agrárpolitika egy nagyon fontos dolog a magyar mezőgazdaságnak. Kerüljenek be olyan képviselők az agrárium képviseletében akik hitelesen, megfelelő szaktudással tudják képviselni érdekeinket az unióban. Győrffy Balázs ott van a negyedik helyen az EU parlamenti képviselőjelöltek listáján ő erre garanciát jelent. Fontos lenne, hogy a versenyképességünket javítsuk, ne rontsuk, mint az elmúlt időszakra ez jellemző volt – hangsúlyozta. 

– Az elmúlt időszakban az úgynevezett Green Deal egy olyan szabályozás volt, ami az európai mezőgazdaság versenyképességét egyértelműen rontotta. Nem véletlenül ez Amerikából jött és ott egészen mások a viszonyok. Az egész európai agrártársadalom megmozdult ezek miatt a szabályozások miatt – összegezte a gazdálkodó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!