Helyi közélet

2016.08.19. 20:18

Videó: Megfigyelték a borsodi fideszes képviselőt

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - Megfigyelték Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt az adóhatóság nyomozói, amikor egy nejlonzacskót vett át két vállalkozótól, akiknek azt ígérte: 5 millió forintért elintézi, hogy nyernek egy uniós pályázaton - ezt csütörtökön hozta nyilvánosságra a 168 óra nyomozati dokumentumok alapján. Hogy a zacskóban mi volt, nem derült ki.

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - Megfigyelték Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt az adóhatóság nyomozói, amikor egy nejlonzacskót vett át két vállalkozótól, akiknek azt ígérte: 5 millió forintért elintézi, hogy nyernek egy uniós pályázaton - ezt csütörtökön hozta nyilvánosságra a 168 óra nyomozati dokumentumok alapján. Hogy a zacskóban mi volt, nem derült ki.

A lap szerint a képviselőt tetten is érhették volna, de az utolsó pillanatban le kellett fújniuk az akciót, mert nem kaptak engedélyt a rajtaütésre. A legfőbb ügyészség szerint Mengyi Roland megkapta a kenőpénzt és kezdeményezték, hogy függesszék fel a mentelmi jogát. A fideszes képviselő továbbra is tagad. Az RTL klub riportja.

Forrás: RTL Klub


Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - A Legfőbb Ügyészség a korrupció elleni harc kiemelkedő sikerének és jelentős állomásának nevezte a Mengyi Roland fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt csütörtöki közleményében, amellyel egyes közszereplőknek az ügyben tett nyilatkozataira reagált.

Mengyi Roland közleményben tudatta, hogy teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal, és maga fogja kérni az Országgyűlést mentelmi jogának felfüggesztésére "a valóság mielőbbi tisztázása érdekében".

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön fenntartotta azon korábbi álláspontját, hogy visszaéltek Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő nevével, akinek mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész egy korrupciós ügyben.

A Demokratikus Koalíció független, objektív vizsgálatot követel az ügyészségtől Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ügyében - mondta Niedermüller Péter, a DK alelnöke csütörtökön az MTI-nek azt követően, hogy bejelentették: Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését.

Az LMP szerint Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő mellett többen lennének olyanok, akiknek fel kellene függeszteni a mentelmi jogát, és ki kellene vizsgálni, hogyan és kikkel üzleteltek.

A Jobbik nem tartja meglepetésnek, hogy a legfőbb ügyész kezdeményezte Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, az ellenzéki párt értékelése szerint az ügy arra jó, hogy eltereljék a figyelmet Rogán Antal és más kormánytagok, illetve a "miniszterelnök közvetlen környezetének nagyon súlyos maffiaügyekben való érintettségéről".

Ez az első ügy, ahol a "Fidesz-maffia" egyik tagja bíróság elé kerülhet - kommentálta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt a bejelentést, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését egy korrupciós ügyben.

A Párbeszéd Magyarországért jó lépésnek tartja, hogy legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését - mondta Barabás Richárd, a PM elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az MSZP bűnpártolás miatt feljelentéskiegészítést tesz az ügyészségen a sajtóban korrupcióval gyanúsított Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ügyében.

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Mengyi Roland (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy korrupciós ügyben csütörtökön - jelentette be Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője sajtótájékoztatón Budapesten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában