Helyi közélet

2016.08.06. 13:44

Süsü Tolcsván jótékonykodott

Tolcsva - Kétszáz rászoruló gyermek, száz család élelmezését segítették a színművészek.

Tolcsva - Kétszáz rászoruló gyermek, száz család élelmezését segítették a színművészek.

Több száz kiló tartós élelmiszert, közel egy tonna almát vitt Süsü, a sárkány kétszáz rászoruló tolcsvai kisgyermeknek csütörtökön. Az esélyegyenlőségért kiálló HADART Színház társulata és az SOS Gyermek Alapítvány képviselői az őszre elegendő alapélelmiszerek mellett több ezer gyermekruhával és több száz játékkal érkeztek a faluba. Az adományokat Csoma Ernő, Tolcsva polgármestere vette át a száz érintett család nevében a helyi óvodában. A HADART Színház törekszik arra, hogy idén ősszel több hátrányos helyzetű településen informatikai eszközökkel segítse a kisiskolásokat – tudtuk meg a helyszínen Herczeg Dórától.

Visszatértek

– Tolcsva a leghátrányosabb helyzetű besorolású település, ezért nagyon nagy segítséget jelent számunkra az adomány – mondja Csoma Ernő. – Az óvódások, az iskolások és az idősek nappali étkeztetését az önkormányzat pályázati forrásokból igyekszik megoldani, hogy ezzel is segítse a családokat. Közel kétszáz gyermeket látunk el, sajnos bőven van helye az élelmiszernek, a ruhák pedig nagy szolgálatot tesznek majd az iskolakezdéskor. A faluban élünk a közfoglalkoztatással kombinált gazdálkodás lehetőségeivel is, hogy önellátó rendszerben termeljük meg, amire a családoknak a legnagyobb szüksége van.

– Másfél évvel ezelőtt a minden generáció által imádott Süsü, a sárkány című zenés mesejátékunkat hoztuk el Tolcsvára, hogy a minőségi kultúrát népszerűsítsük a falu gyermekei körében, akik soha nem láttak még színházi elő­adást – mondja Háda János, a HADART Színház alapító vezetője. – Akkor megfogadtuk, visszatérünk ide, hogy segíthessünk ezeknek a gyermekeknek. Ha a test szükségleteivel foglalkozunk, a lélek is nyitott lesz a tudásra, a művészetre, mert a fizikai állapot nem hátráltatja, hogy ezekből a gyermekekből csodálatos felnőttek váljanak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában